Vedete

Vali Vijelie, marturii fabuloase! Cum s-a apucat de cantat. Imagini de colectie cu el si Adrian Minune in anii '90

Vali Vijelie a povestit cum s-a apucat de cantat. Celebrul manelist a marturisit cum il asculta tatal lui la acordeon si cum il lasa mama lui sa se bucure de copilarie.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Anii '90 erau cele mai frumoase timpuri. Se castiga mai mult acum ca atunci, dar atunci nu era goana dupa bani ca acum. Acum isi ia unul bicicleta, tre' sa-ti iei si tu tractor.

Eram la scoala cand m-am apucat de cantat. Eu ma trag dintr-o familie de lautari, tata canta cu tambalul, mama cu vocea. Idolul meu a fost si este Mircea Vijelie. Eram clasa a 5-a cand am inceput sa cant. S-a dus mama la scoala, mama vedea ca sunt cu toate temele la zi. A fost la scoala si i-au zis: <Baiatul n-a fost la scoala>. Ma duceam la cinematograf si veneam cu temele facute. (...) A venit varul la noi, tata era suparat: <Ba, asta o sa ajunga un vagabond, uite, a lipsit de la scoala>. <Aa, a lipsit de la scoala? Tre' sa-i dam ceva de facut. Trimite-l la mine sa invete acordeon>, i-a spus.

Tata, cand veneam de la varul, ma intreba ce am invatat. Nu tineam masura, pac, imi dadea cate un ciocan. Mi-a prins bine. Mama era mai indulgenta, ma lasa sa ies afara. <Valentin, mama, treci in casa>. Mai zicea o data. A treia oara veneam: <Vine taica-tu acasa, ce-i zici ca ai invatat?>. Ma invata doar de bine. Ma punea sa invat toate genurile de muzica si in ziua de astazi cand ma duc la un botez, la o nunta le stiu pe toate", a povestit Vali Vijelie la WOWbiz.

"Primii bani din muzica, mi-aduc aminte, am plecat cu niste veri de-ai mei la o cantare, era iarna, era un frig afara... Frig afara, cu acordeonul in spinare, ei stiau unde sa mergem. Castigam bani, te primeau oamenii. Ne puneau la masa, ne puneau si fripturi si ne dadeau si bani. In general ne dadeau bani. Am venit acasa cu banii, tata a zis: <Nu, lasa-i lui, sa-si ia el ce vrea>. Nu mai tin minte ce am facut cu ei, cred ca haine, ca astea voiam. Si acum la fel, imi iau ce-mi lipseste. Slabiciunea mea sunt copiii mei si familia mea, ei imi iau toti banii", a mai spus Vali Vijelie.

Galerie foto 
Setări confidențialitate