Veste bună la Iași! S-au făcut 500 pe zi de teste împotriva coronaviruslui. Se estimează o creștere a lor

Lucuitorii din Iași primesc vești bune! Peste 500 de pentru depistarea COVID-19 se pot face zilnic și se estimează că numărul lor va ajunge la 800.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Peste 500 de teste pentru depistarea COVID-19 se pot face zilnic la Iaşi, a anunţat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din municipiu, medicul Carmen Dorobăţ, însă capacitatea poate creşte la 800, informează News.ro.

Citeste si: Americanii au obtinut un potential vaccin impotriva COVID-19. Vaccinul, sub forma unui plasture

Veste bună la Iași! S-au făcut 500 pe zi de teste împotriva coronaviruslui. Se estimează o creștere a lor

La Iaşi, funcţionează trei centre în care se pot analize testele pentru depistarea COVID-19, acestea fiind la Spitalul de Boli Infecţioase, la Institutul Regional de Oncologie, dar şi la un laborator de cercetare din cadrul UMF Iaşi.

Citeste si: Fiul lui Nuțu Cămătaru are propria melodie rap: ”Avem milioane multe, Wikipedia, FBI”! Dany e caz unic: nu suportă manelele

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

“În prezent, facem 140 de kituri pe zi la spitalul de Boli Infecţioase. La nivelul Institutului de Oncologie se fac 200 de kituri zilnic, iar la centrul de cercetare de la UMF, funcţional de astăzi (vineri – n.r.) încă 200. La nivelul Moldovei, 500 de pacienţi vor putea să aibă rezultatele într-o zi. Va fi mai rapid momentul primirii rezultatului. A fost greu la început, pentru că veneau sute de teste numai de la Suceava“, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Totodată, Dorobăţ a spus că este de aşteptat să crească numărul de cazuri, însă a precizat că dacă trendul nu va fi exploziv, ci unul constant, fenomenul epidemologic va putea fi controlat.

Coordonatorul Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicină Experimentală din cadrul UMF Iaşi, Bogdan Tamba, a spus că în următoarea perioadă se poate ajunge la analizarea a 400 de teste COVID-19 la acest centru, aici lucrând şase cercetători, dar şi voluntari.

Citeste si: 588 noi decese într-o zi în Franţa. Mai mult de 6.500 de victime în total

Astfel, numărul total de teste ce ar putea fi analizate la Iaşi în 24 de ore ar putea ajunge la 800.

La Iaşi sunt 80 de pacienţi internaţi la Boli Infecţioase şi există un pavilion care nu a fost deschis pentru internarea pacienţilor, întrucât nu a fost cazul.

Spitalul de Boli Infecţioase are echipamente pentru circa 2 săptămâni şi 2.000 de teste covid19. 


Citește și:

În plină pandemie de coronavirus, preoții din Botoșani cheamă oamenii la rugăciune! Vor să plimbe pe stradă racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies