Veste uriașă pentru toți românii. Cum poți lua 15.000 de euro de la stat. Iată lista cu ce ai de făcut

Vești bune pentru români. Statul pune la bătaie până la 15.000 euro pentru a-ți transforma casa într-una ”eficientă energetic”.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

bani
Statul dă până la 15.000 euro


In articol:

Românii pot lua până la 15.000 euro de la stat prin programul ”Casa eficientă energetic”, proiect care își propune stimularea persoanelor fizice pentru creșterea eficienței energetice a imobilelor și uitilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imobil cu regim de înălțime de cel mult 3 nivele.

Ce trebuie să faci să iei bani nerambursabili de la stat?

Bugetul alocat programului este de 430 milioane lei, însă Costel Alexe, Ministrul Mediului, a dat asigurări că acesta ar putea fi suplimentat cu până la 150%, în cazul în care românii vor fi interesați să-și eficientizeze energetic locuințele, conform evz.ro.

Citeste si: Un candidat la Primăria Capitalei se îmbogățește cu 4.000 lei pe zi! WOWbiz.ro vă arată câți bani au făcut în ultimul an cei care vor să conducă Bucureștiul

Citeste si: Ce scrie, de fapt, în ultima declarație de avere a lui Traian Băsescu. Conduce un Duster, dar are ceasuri de peste 50.000 de euro

Citeste si: Ce profesie are la bază Ștefan Mandachi, patronul restaurantelor Spartan

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Citeste si: Ce profesie are la bază Ștefan Mandachi, patronul restaurantelor Spartan

Ce înseamnă să ai o locuință eficientă energetic? În principiu, asta înseamnă ca temperatura din interior să se păstreze între pereții imobilului, în condițiile unui consum energetic scăzut. Acest lucru se face prin instalarea unor ferestre izolante de tip ”geam termopan”, prin izolarea acoperișului, ”anveloparea” pereților exteriori, prin montarea unor centrale mai eficiente din punct de vedere energetic, prin montarea de panouri solare, a unor sisteme de ventilație, a unor corupri de iluminat cu led sau chiar a unor senzori de mișcare, a unor robineți și conducte noi, etc.

Care este procedura de înscriere în program?

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul propriu un ghid de finanțare a ”Programului prinvind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienței energetice în locuințe de tip unifamiliale, beneficiari persoane fizice”, unde veți găsi toate detaliile și consițiile care vă fac eligibili pentru acest tip de finanțare.

case
Proprietarii de cas epot primi bani de la stat

Atenție, însă! Programul permite proprietarilor de case finanțări de până la 15.000 euro, sumă nerambursabilă, din care se poate deconta maxim 60% din costul unor lucrări pentru creșterea eficienței energetice. Restul de 40% trebuie suportat de proprietar.   

Cei care vor să se înscrie în acest program trebuie să se înscrie online la această adresă, iar cererea va fi însoțită de un certificat de performanță energetică inițial și un audit energetic al casei respective. Ei vor primi un număr unic de înregistrare și au la dispoziție 15 zile pentru a depune dosarul lucrării propriuzise. Dacă acesta va fi aprobat, urmează o perioadă de maxim un an și jumătate în care se va finaliza lucrarea, iar în finalul acesteia, Administrația Fondului pentru Mediu va deconta 60% din investiție, după ce va fi efectuat un nou audit energetic al casei care să ateste că eficiența a crescut cu cel puțin o clasă energetică.  

Programul de finanțare și-a propus să ajute cel puțin 9.000 de proprietari din România cu până la 15.000 euro, bani de la stat, nerambursabili, pentru proiecte de eficiență energetică a imobilelor.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Guvernul Orban, dat în judecată! E scandal uriaș. De la ce a pornit totul?

Ultimă oră! Alertă cu BOMBĂ la Primăria Capitalei. Angajații au fost scoși din clădire

Horoscop Minerva. Surprize pe toate planurile. O zodie primește tot ce aștepta de multă vreme

Veste uriașă pentru pensionari. Creșteri majore anunțate de Orban

Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „Am obținut pentru România o sumă impresionantă"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies