Vești bune. Victimele de la Colectiv primesc tratament gratuit pe viață. Klaus Iohannis promulgă legea în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie

Klaus Iohannis va promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor de la Colectiv.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Klaus Iohannis promulgă legea pentru victimele Colectiv
Vineri, 30 octombrie, se împlinesc cinci ani de la tragedie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, 29 octombrie, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că va promulga legea care dă tratament gratuit pe viață victimelor de la Colectiv. Vineri, 30 octombrie 2020, se împlinesc 5 ani de la cumplita tragedie.


In articol:

„Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv și voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a spus șeful statului.

Preşedintele a fost întrebat dacă în aceşti cinci ani lucrurile s-au schimbat. „Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva. Cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”, a răspuns Iohannis.

Proiectul, adoptat în unanimitate

Anunțul lui Iohannis vine după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în urmă cu două săptămâni, pe 14 octombrie, un proiect potrivit căruia toate cheltuielile aferente tratamentelor, din ţară sau străinătate, ale persoanelor care au avut de suferit din punct de vedere medical în urma evenimentului de la Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe toată durata vieţii acestora.

Citeste si: COVID-19 i-a lovit pe doctori unde nu se așteptau. DNA a dat buzna peste medici - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Citeste si: Victor Ponta, declarații dure despre Guvern și Iohannis: „Este un nou Colectiv, dar acum mor mai mulți oameni! Iohannis ne spune că Guvernul gestionează bine?”

Citeste si: VIDEO Atac terorist în biserica Notre Dame de la Nisa. Trei persoane au fost ucise. Una dintre victime a fost decapitată. Ce striga atacatorul înainte să fie transportat la spital

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, se arată în proiect.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate, cu 220 voturi „pentru”.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lidia Buble îl vrea pe Răzvan Simion înapoi? Acesta a postat un mesaj cu subînțeles: „Cel mai greu, dar și cel mai frumos”

Veste bună pentru TOATĂ România! Va fi gratuit pentru toată populația. Se dă lege

Horoscop Minerva 23-28 noiembrie. Bani, o nouă iubire și șansa de a evolua profesional: Vezi care sunt previziunile săptămânii și ce îți rezervă astrele

Eva și David Măruță își câștigă singuri banii. Cum a luat Andra decizia de a-i expune în mediul online: „Ne-am asumat că vor apărea de mici în presă sau în social media”

Descoperire șocantă în Thailanda! Un pește neobișnuit a fost prins de către un pescar: "Când am văzut peștele înfricoșător..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies