Veşti proaste pentru pensionari! Guvernul îngheaţă punctul de pensie până în septembrie 2019

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menţine la 1.100 lei, urmând ca abia din  1 septembrie 2019 să crească la 1.265 lei. În 2019 se suspendă ocuparea posturilor vacante la stat, iar valoarea voucherului de vacanţă va fi îngheţată la 1.450 de lei în următorii doi ani, se arată într-un proiect de OUG care urmează să fie adoptat de Guvern pe 7 decembrie. 
 
Punctul de pensie şi valoarea pensiei sociale vor fi îngheţate până la finalul lunii august 2019, iar ocuparea posturilor vacante la stat va fi suspendată în cursul anului 2019. Acestea sunt câteva dintre prevederile unui proiect Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care va fi adoptat de Guvern pe 7 decembrie.
 
Cele mai importante propuneri din OUG care urmează să fie adoptată de Executiv pe 7 decembrie:
 
Începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menţine la 1.100 lei, iar începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% şi este de 1.265 lei.
 

 

 
Începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari se menţine la 640 lei şi începând cu 1 septembrie 2019
se majorează cu 10% şi este de 704 lei.
 
În anul 2019, indicele de corecţie, prevăzut la art. 170 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,20.
 
Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine cel mult
la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018. Vezi mai multe pe economica.net.
 
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A crezut că face sex cu iubitul ei, dar a avut un şoc când a realizat cu cine s-a culcat! L-a dat în judecată imediat

Declaraţia acidă a Denisei de la Bambi, după ce logodnicul ei a fost văzut în ipostaze intime cu Bianca Draguşanu: "Nu cred că au motive să se vadă"

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Vineri 22 Ianuarie 2021: Capricornii au șansa de a câștiga mai mulți bani

O nouă TELEVIZIUNE în România. De astăzi începe să facă angajările

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Am avut dreptate. Din nou! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies