VEZI cum arata acum Nelu Curca din "La bloc"! S-a facut preot ca sa-si ispaseasca un pacat greu! Uite-l cu barba si sutana - Interviu incredibil

Putini stiu ca actorul ploiestean Mihai Coada (60 de ani), cunoscut publicului pentru ca l-a interpretat pe Nelu Curca din serialul “La Bloc”, este foarte atasat de biserica.

Distribuie pe:

fara descrierefara descriereAsa arata Mihai Coada in timp ce juca in serialul "La bloc"Intr-un interviu acordat revistei “Lumea Credintei”, actorul a povestit cu lux de amanunte aventura sa din sitcomul de la Pro TV, dar si faptul ca a vrut sa se calugareasca acum cativa ani.

“Eu le-am spus de la inceput celor de la Pro TV: „Dragii mei, eu sunt crestin, nu prea imi vine sa spun orice gluma, nu pot sa dracui (acolo era si asa ceva in scenariu), nu pot sa spun cuvinte deocheate. Si mi s-a spus: „Uite cum e treaba: ce nu-ti place, nu faci!”. Asa a fost invoiala de la inceput. Pe parcursul serialului eu mi-am mai spus punctul de vedere in cateva ocazii”, a marturisit Coada.

Actorul este foarte legat de monahii de la Manastirea Turnu, el fiind prezent saptamana de saptamana la la slujbe.

“In 1997 vroiam sa imi las meseria. Dar nici chemare categorica spre calugarie nu aveam. Aveam asa, o iubire fata de viata monahala, dar nu eram hotarat. Intr-un pelerinaj la Sambata de Sus, mi-am zis: „Vreau să il cunosc pe parintele Teofil!”. Am cautat chilia parintelui, am batut la usa si parintele m-a primit. Cand i-am luat mana si i-am sarutat-o, el a zis: „Ce maini fine ai! Ce esti?”. „Actor”. „Unde?” „La Ploiesti”. ”La Toma Caragiu, acolo?”. „Da, parinte”. „Si ce s-a intamplat?”. „Parinte, vreau sa-mi las meseria...”. „Da’ de ce?”. „Pai... joc si comedii...”. „Ce comedii? O scrisoare pierduta?”. Zic: „Si mai deocheate!”. „Mda... Dar constiinta ta ce-ti spune?”. „S-o las!”. „Atunci las-o!”. „Un singur lucru mă opreste. Eu joc cam in toate spectacolele si am roluri principale. Daca as pleca brusc din teatru, as paraliza activitatea teatrului. Parcă nu as face asta colegilor”. „Atunci singura solutie este sa mai refuzi din roluri. Sa nu mai joci orice”. I-am multumit pentru cuvant si am plecat. Peste putin timp am fost pe la Densus si l-am cunoscut pe parintele Daniil, ucenic al parintelui Arsenie Boca din burta mamei. Parintele Arsenie i-a spus mamei cand era insarcinata: „Femeie, pe-asta sa mi-l dai mie!”. Este actualul episcop de Varset. Si el mi-a intarit acest cuvant. Nu ii spusesem de discutia cu parintele Teofil, dar la plecare mi-a zis: „Domnu’ actor, de aici incolo sa joci numai roluri pozitive!””,
a mai dezvaluit Mihai Coada.

El sustine ca s-a intors la Dumnezeu pentru a-si ispasi un pacat greu.

“Eu m-am intors la Dumnezeu dintr-un pacat foarte greu. In 1994 am facut un pacat si am simtit ca este un pacat greu. Mi-aduc aminte de un vis. Si cred ca a fost de la Dumnezeu, pentru ca in el aparea Crucea. Se facea ca a venit cineva langa mine si m-a dus in Cosmos cu o viteza uriasa. Instantaneu m-am aflat in fata unei cruci luminoase, asezata cumva orizontal, dar departe. Percepeam distanta, spatiul pana acolo. Si eu am intrebat pe cel care ma dusese: „Doamne, ce o fi dincolo?”. Si in clipa aceea m-am trezit. Visul acesta, dintr-o data, m-a cutremurat. Si Crucea, crucea aceea nu pot s-o uit...”, a mai povestit actorul.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate