Victorie importantă pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova privind zilele de muncă în închisoare

Liviu Dragnea câștigă procesul cu Penitenciarul Rahova în care a cerut recunoașterea dreptului la muncă.

Liviu Dragnea, victorie importantă în instanță
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Liviu Dragnea a câștigat vineri, 23 aprilie, procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii.

Decizia magistraților este definitivă.

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, privind zilele de muncă în închisoare

Judecătoria Sectorului 5 a decis să admită parțial contestația formulată de Liviu Dragnea, în care susține că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut, în urma interviului pe care i l-a acordat din închisoare fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Citeste si: Liviu Dragnea iese din închisoare? Fostul lider PSD, aviz pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea, victorie importantă în instanță în încercarea de eliberare condiționată

Magistrații au obligat Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să îi recunoască fostului lider PSD zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă, notează Mediafax.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

„În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu în contradictoriu cu Administraţia Penitenciarului Rahova împotriva Încheierii nr. 282/2021 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: obligă Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să recunoască petentului zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 02.07.2020

- 15.09.2020 şi 16.09.2020- 28.01.2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă prin sentinţa penală nr. 1905/2020 a Judecătoriei Sectorului 5 şi prin sentinţa penală nr.

45/15.01.2021 a Judecătoriei Sectorului 5, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), folosind acelaşi algoritm de calcul expus la pct. 1 în adresa nr. 35451/PBRB/2021 emisă la cererea instanţei de directorul Penitenciarului Rahova. Respinge contestaţia formulată de petent cu privire la perioada 12.12.2020- 06.01.2021 (perioadă în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), ca neîntemeiată. Definitivă”, se arată în decizia definitive a instanţei.

Citeste si: Mihai Tudose nu crede în coincidențe: ”Vor să distrugă România”! Ieșire dură a fostului premier la adresa actualilor guvernanți

Pe de altă parte, a fost respinsă contestaţia formulată de Liviu Dragnea pentru recunoașterea ca zile câștig din muncă a perioadei 12 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, timp în care fostul politician a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova, ca neîntemeiată.

Fostul președinte al PSD a fost condamnat la închisoare pentru 3 ani şi 6 luni cu executare în mai 2019, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Procesul în care Liviu Dragnea a solicitat eliberarea condiţionată este programat marţi, la Judecătoria Sectorului 5.

 

SURSE: Mediafax.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Jador, despre boala părinților săi! Ambii au avut cancer. Artistul, veste neplăcută în direct: „Și eu sunt predispus” EXCLUSIV

Unei femei i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ! Un internaut a povestit cum au acționat autoritățile: „Am paralizat cu toții”

Evenimente 15 mai. Semnificații istorice pentru ziua de 15 mai

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Atenţie la pâine! Felul în care o consumăm ne poate îmbolnăvi de cancer. Studiu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies