VIDEO O plimbare cu mașina prin București, în anul 1993. Așa arăta Capitala imediat după Revoluție

Un clip video încărcat în martie 2018 pe Youtube a devenit viral, grație imaginilor unice surprinse.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Un clip video încărcat în martie 2018 pe Youtube a devenit viral, grație imaginilor unice surprinse. Filmarea de 37 de minute ilustrează traseul a doi bărbați, cu mașina, prin București, într-o zi de noiembrie 1993.

Călătoria lor începe la Piața Sudului și se încheie în apropiere de Podul Grant, în Giulești. Ruta cameramanului bifează zone precum Dristor, Piața Muncii, Alba Iulia, Unirii, Calea Victoriei, Piața Romană sau Dorobanți, peisajul bucureștean arătând cu totul diferit atunci, față de cum este acum.
Nu în ultimul rând, Daciile făceau regula pe stăzile din Capitalei, iar acest lucru se observă și în clip. Mai mult, naratorul clipului are și câteva comentarii savuroase și cu tentă ironică, la adresa semafoarelor care, în mod surprinzător funcționează.

O plimbare cu Dacia prin București s-a transformat într-o moștenire istorică

„Povestea clipului este că tatăl meu (șoferul) a făcut această casetă pentru a o convinge pe mătușa mea să se întoarcă de la muncă din Olanda, apelând la «dorul de casă»', explică cel care a uploadat clipul pe rețeaua socială. „Caseta este mult mai lungă și include multe momente personale, pe care le-am exclus din motive evidente. Cel care comentează nu este Florin Călinescu, din păcate, ci cumnatul Sandu 🙂'.

Clipul a strâns până în momentul de față peste 160.000 de vizualizări, 5.000 de like-uri și 700 de

"Ai un petec de istorie. Peste 100-200 ani, videoclipuri ca ale tale vor fi analizate frame cu frame de către urmașii noștri… așa cum și noi facem la fel cu cele din primul si cel de al doilea Război Mondial și, chiar mai nou, cu videoclipuri precum cel de față, rememorând locații pe care doar cu ochii minții le mai vedeam… Bravo! Felicitări. Mulțumim!', comentează un utilizator pe YouTube.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate