Viorica Dăncilă sare în apărarea fostului ministru Sorina Pintea: „Suferința ei nu e mimată”

Viorica Dăncilă a reacționat după ce a auzit ce se întâmplă cu Sorina Pintea.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Sorina Pintea se află în arest, după ce a fost acuzată de luare de mită. Fostul ministru al Sănătății se confruntă cu probleme de sănătate și a fost dusă la spital de mai multe ori de când a fost arestată.

Viorica Dăncilă a reacționat și ea și i-a luat apărarea fostului ministru Sorina Pintea.

„Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

fara descriere

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Adriana de la Războinici s-a întors în România! Primele imagini cu fosta concurentă de la Survivor

fara descriere

De ce boală suferă Sorina Pintea

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună foarte gravă, iar starea sa este din ce în ce mai complicată. Nu poate mânca și, conform celor declarate de avocatul său la Antena 3, este ”torturată psihic”.

„Sunt patru intrări la această policlinică – s-a folosit intrarea din Splai, acolo unde era toată presa, evident, pentru a se realiza aceste imagini care nu fac decât să o pună într-o situație umilitoare. Îmi asum ce spun: sunt acte de tortură la la adresa domniei sale, dacă cumva cineva credea că stă bine cu psihicul în acest moment”, a spus avocatul Viorel Mocanu.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate