Virgil Musta dă un verdict înfiorător:„Riscăm să luăm calea Italiei”

Virgil Musta, reputatul doctor din Timișoara, oferă un scenariu de groază românilor. Dacă nu punem în aplicare restricțiile, riscăm să ajungem precum Italia sau Spania.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

Virgil Musta dă un verdic înfiorător:„Riscăm să luăm calea Italiei”
Virgil Musta dă un verdic înfiorător:„Riscăm să luăm calea Italiei”


In articol:

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului COVID din Timişoara, salută varianta propusă de autorități pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Virgil Musta susţine că obligarea portului măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate ar putea fi o măsură necesară.

Medicul bănățean vine cu o previziune sumbră pentru România și crede că dacă nu se iau măsuri urgente și severe, țara noastră e pe drumul cetățenilor din Italia, Spania și Franța, unde oamenii au murit la domiciliu pentru că nu au avut unde să se interneze.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

De ce se teme Virgil Musta?

Virgil Musta a declarat la B1 TV faptul că pentru orice zonă sau activitate trebuie analizate riscurile, deooarece poate devenit un focar de contaminare şi de îmbolnăvire.

"Da, s-ar putea să fie o măsură necesară. Eu consider că în orice zonă sau în orice activitate trebuie să evaluăm riscurile și dacă există risc de contaminare în zona respectivă, vor trebui luate măsuri. Dacă într-o zonă, chiar dacă este în aer liber, oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare și de îmbolnăvire. De aceea, eu cred că orice activitate trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe", a afirmat medicul.

Virgil Musta propune măști și pe plajă

Medicul a dat drept exemplu Spania, unde există regiuni în care purtatul măștii este obligatoriu inclusiv pe plajă. El a spus că dacă nu vor fi luate astfel de măsuri de către autorități, riscăm să ajungem în situația Italiei sau a Spaniei.

"Eu cred că și aici, în momentul în care se constată că se adună prea multă lume la grătare, undeva în afara stațiunii, această activitate trebuie făcută sub control sau interzisă. Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze. Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război", a mai spus medicul aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

 


Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies