Virgil Musta propune un plan de salvare al barurilor și teraselor! ”Cred că se poate face așa...” Exclusiv

Actualitate

Virgil Musta propune un plan de salvare al barurilor și teraselor! ”Cred că se poate face așa...” Exclusiv

Medicul Virgil Musta, unul dintre doctorii care, de-a lungul timpului, s-au implicat la modul cel mai serios în combaterea pandemiei de coronavirus, crede că industria HORECA, și cele conexe acesteia, poate fi salvată.

Mai exact, după ce, în ultima vreme, apelurile disperate – de înțeles totuși – făcute de cei care lucrează în industria HORECA au devenit din ce în ce mai vizibile, medicul Virgil Musta crede că există, totuși, soluții pentru cei din domeniu și pentru cei aflați în situația artiștilor, cei care suferă cel mai mult din cauza pandemiei.

Citeste si: Virgil Musta, avertisment apocaliptic! ”Eu nu am mai văzut așa ceva, de când sunt”

Citeste si: Virgil Musta, pesimist cu privire la Sărbători: ”Dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi”

Mai exact, a explicat în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, medicul Virgil Musta crede că, în acest moment, există soluții pentru ca oamnii afectați de pandemie, mai ales cei din industria ospitalității și din domeniul cultural, să poată să își câștige banii necesari traiului.

”Nu cred că trebuie să închidem tot. Suntem în situația în care nu putem să alegem între a falimenta țara și a impune în lockdown total.

Dar, și aici, trebuie respectate niște reguli care, din păcate, sunt ignorate. Dacă s-ar respecta regulile, la modul strict, nu am fi în situația în care ar trebui închise restaurantele sau instituțiile de cultură. Nu cred că o mișcare în acest fel, una radicală, are efect, nu cred că soluția este un lockdown total. Soluția este una echilibrată, dar care să fie literă de lege
”, ne-a mai spus Virgil Musta.

Virgil Musta
Virgil Musta a avertizat de multa vreme in privinta coronavirusului

Cu toate acestea, explică el, soluția implică și responsabilizarea celor din acest domeniu. ”Lumea, dacă vrea la restaurant, dacă vrea la un concert, trebuie să respecte regulile de distanțare socială și normele minime de protecție. La restaurant nu se poate purta mască, dar asta nu înseamnă că nu se pot respecta niște reguli cu privire la dezinfecție. Și, la restaurant, mergi să mănânci, nu să chefuiești. Așa trebuie înțeleasă situația. Dacă mergem la terasă, la restaurant, oriuunde, pentru a socializa, mai ales în grupuri mari, trebuie să înțelegem că ne vom infecta, că nu avem cum să respectăm regulile minime în asemenea cazuri.

Dar, dacă mergem, în familie, mâncăm, stăm de vorbă între noi, mă refer la un număr mic de oameni, doi, trei, patru, nu la 6-7 cum se întâmplă, lucrurile pot fi îndreptate. Iar la concert, da, se poate merge, zic eu, în anumite condiții. La teatru, în aer liber, la diverse evenimente în aer liber, nu unde trebuie să petrecem câteva ore în aer închis...”, a mai explicat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: VIDEO "Vă rog să coborâți sau scoateți rampa!". O tânără cu dizabilităţi, umilită de un şofer RAT Craiova. S-a deschis o anchetă- radioimpuls.ro

Virgil Musta
Virgil Musta cere responsabilizarea tuturor romanilor

Virgil Musta: ”Nu vom avea Crăciun”

”Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse... Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, ne-a spus, acum ceva vreme, Virgil Musta.
Mai mult decât atât, situația de acum exclude orice sărbătoare. ”Dacă nu ne vom impune niște standarde minime de protecție și nu vom respecta o perioadă, măcar două sau trei săptămâni de lockdown autoimpus, nu vom avea Crăciun. În decembrie, rata de pozitivare va crește, iar dacă lucrurile continuă ca acum, vom avea parte de o crește exponențială. Iar sistemul sanitar, atât ca dotări, cât și ca resurse umane, va claca și vom avea parte de o situație în care rata de deces va crește și ea exponențial. Dacă nu vom mai putea trata oamenii, dacă vor avea nevoie de Terapie Intensivă și nu vor avea loc, vom avea parte de un val de decese fără precedent”, ne-a mai explicat Virgil Musta despre situația în care se află România din cauza coronavirusului.