Vrei sa gatesti delicioasele chiftelute marinate? Asta e cea mai buna reteta!

Vedete

Vrei sa gatesti delicioasele chiftelute marinate? Asta e cea mai buna reteta!

O sa te lingi pe degete si o sa-ti mai pui o portie!

 

500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc), 2 catei usturoi, 1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte, 1/4 legatura patrunjel, 1 ou, sare, piper, sos de rosii, 250 ml bulion, 120 ml supa de pui, 2 linguri rase faina, 1 ceapa
1 catel usturoi, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet, 1 foaie dafin, 1/4 lingurita cimbru uscat, sare, piper negru
30 gr unt, 1 lingura ulei
Mod de preparare
Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca).  Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.
Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie.
Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa.
Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.
Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul.
Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute.
Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.
Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.

Ingrediente

Citeste si: Nicolae Botgros, devastat de durere după ce nepotul său preferat a intrat în comă! Primele declarații ale celebrului dirijor despre starea de sănătate a lui Cristian- kfetele.ro

500 gr carne tocata (de porc sau mixta vita+porc), 2 catei usturoi, 1 felie de paine fara coaja inmuiata in lapte, 1/4 legatura patrunjel, 1 ou, sare, piper, sos de rosii, 250 ml bulion, 120 ml supa de pui, 2 linguri rase faina, 1 ceapa1 catel usturoi, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet, 1 foaie dafin, 1/4 lingurita cimbru uscat, sare, piper negru30 gr unt, 1 lingura ulei

Citeste si: Gestul făcut de mama lui Andrei față de Alexandrina, după pozele apărute online! Concurenta a povestit tot în camera roșie: „Nu cred...”- kanald.ro

Mod de preparare 

Chiftele: se amesteca carnea cu patrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul batut, miezul de paine stors si sfaramat, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede se modeleaza chiftele mici (cat o nuca).  Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea.

Sos: intr-o craticioara se topeste untul cu uleiul. Cand e incins se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se calesc pana ceapa se inmoaie. Se adauga faina si se amesteca bine pana faina e absorbita in grasime. Stingem totul cu bulion si supa, amestecand cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecand des cu telul, pana sosul capata consistenta. Daca sosul se ingroasa prea tare (trebuie sa curga de pe lingura; cum se ingroasa depinde de consistenta bulionului vostru), mai adaugati putina supa. Strecurati sosul printr-o sita fina, apasand pe ceapa sa extrageti tot lichidul.

Se adauga condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zaharul si otetul. Amestecati si fierbeti la foc mic 5 minute. Gustati sosul si in functie de cum a fost de acrisor bulionul vostru, vedeti daca mai trebuie sa adaugati zahar sau otet.

Citeste si: Nicolae Botgros, devastat de durere după ce nepotul său preferat a intrat în comă! Primele declarații ale celebrului dirijor despre starea de sănătate a lui Cristian- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Veronica a vrut neapărat să facă asta PUBLIC: "Se confirmă cât de frică le este de mine". Concurenta din Casa Iubirii nu se oprește și continuă seria DEZVĂLUIRILOR. Ce a scos la iveală despre Alexandrina i-a pus pe toți pe gânduri: "Trebuie să mă bucur"- radioimpuls.ro

Asezati chiftelele in sos si mai dati cateva clocote impreuna. Puneti capacul pe craticioara si lasati sa stea asa 10-15 minute.