
Ingrediente Prăjitură Pavlova:
4 albuşuri proaspete
1 priză de sare extrafină
160 de grame de zahăr tos fin
1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriţă de extract de vanilie
2 linguri de oţet de 9 grade
20 de grame de amidon de porumb
700 gr smântână pentru frişcă
2 linguri de zahăr pudră vanilat
fructe (căpşuni şi kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)
opţional, un sos de fructe, eu am pregătit un sos din 100 de grame de căpşuni, 2 linguri de zeamă de lămâie şi linguri de zahăr tos
Preparare Prăjitură Pavlova:
Pavlova-cake e un desert pe cât de spectaculos şi gustos, pe atât de uşor de făcut. Ceea ce durează cel mai mult este blatul de bezea, care necesită o uscare lentă la cuptor.
1. Se porneşte cuptorul şi se încinge la 120 de grade Celsius. Albuşurile se bat spumă cu sarea, până se întăresc şi cresc în volum ca zăpada. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare; dacă folosiţi zahăr vanilat, se adaugă tot acum, extractul de vanilie, în schimb, se
pune la final. Se adaugă oţetul şi se bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc atunci când luăm între police şi arătător o cantitate mică de spumă şi frecăm uşor. Se adaugă amidonul şi se incorporează în spuma de albuşuri bătând 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare. Trebuie să se obţină o bezea fermă şi lucioasă.
2.
3. Se dă bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Se poate porni ventilaţia, ajută mult la uscarea bezelei. Blatul este gata atunci când se desprinde cu uşurinţă de pe hârtia de copt şi asta durează cam 1,5 ore. Se lasă blatul să se răcească bine, bine de tot şi dacă va crăpa unde şi unde, nu e niciun bai, oricum se va acoperi cu frişca bătută.
Citeste continuarea pe urmatoarea pagina