Zece ieșeni au murit după ce au băut spirt contrafăcut

Mai multe persoane din județul Iași au murit în urma consumului de alcool sanitar contrafăcut.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Tragedie cumplită la Iași după ce zece persoane și-au găsit sfârșitul în urma consumului de spirt contrafăcut.
Cinci femei și cinci bărbați au murit în urma intoxicației cauzate de consumul de alcool sanitar contrafăcut. Una dintre victime a murit la spital, iar celelalte au fost găsite fără suflare în propria locuință.

Potrivit digi24.ro, primele decese au început să apară în luna aprilie, iar autoritățile au făcut abia de curând legătura între moartea oamenilor și producătorul spirtului.
Decesele le-au atras atenția medicilor cu atât mai mult cu cât 4 dintre ele erau dintr-o singură localitate, Stolniceni Prăjescu. Toți băuseră alcoolul respectiv.

fara descriere

Alcoolul sanitar a fost retras de pe piață

Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări. Oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”. Spirtul „SANTE MED”.

Câteva sticle de spirt au fost duse la analize unde s-a constatat că în loc de alcool etilic, în compoziția sa se afla alcool metilic.
Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață.

O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei, iar printre locuitorii din comuna Stolniceni Prăjescu era un lucru cunoscut faptul că dependenții de alcool obișnuiau să își facă astfel de provizii la un preț mult mai mic decât alcoolul din comerț.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate