Zeci de participanți la protestul din Piața Victoriei, amendați de oamenii legii. Mesajul transmis de autorități: ”Scopul nostru este de a limita răspândirea virusului”

Amenzi usturătoare au fost date, seara trecută, la protestul din Piața Victoriei!

Protest Piața Victoriei
Protest Piața Victoriei[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Duminică seara a avut loc un protest în Piața Victoriei, acolo unde zeci de oameni au fost amendați de oamenii legii, după ce n-au respectat măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Duminică seara, oamenii s-au adunat în semn de protest față de noile restricții impuse de autoritățile române. Astfel, 40 de persoane au fost amendate, transmit oamenii legii.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii și cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Citeste si: Carantina parțială în România! Lista completă a tuturor restricțiilor valabile pentru următoarele 30 de zile

Citeste si: Raed Arafat, declarații despre posibilele restricții luate în luna decembrie: ”Nu va fi o întoarcere la normalitate”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Totodată, se pare că au existat și persoane care au folosit drone deasupra spațiilor publice. ” De asemenea, atragem atenția asupra folosirii aparatelor de zbor fără pilot, denumite generic “drone”, deasupra spațiilor publice. O persoană a fost surprinsă folosind un astfel de aparat în Piața Victoriei, fiind sancționată contravențional pentru această faptă”, a tranmis Jandarmeria.

Protest Piața Victoriei
Protest Piața Victoriei[Sursa foto: Captură YouTube]

Amenzi uriașe, în valoare de 7.000 de lei

Oamenii legii au dat 15 amenzi, în valoare de 7000 de lei.  ”Până în prezent, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 și 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, a transmis instituția.

Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să respectați măsurile de protecție sanitară. Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei București.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies