Zelenski amenință Rusia! Mesaj neașteptat pentru Vladimir Putin: „Ucraina va ieşi din procesul de negociere”

Președintele ucrainean este hotărât să încheie procesul de negociere în cazul în care Vladimir Putin va încălca condițiile impuse de Ucraina.

Autor: Simona Costache

In articol:

Zelanski este hotărât să abandoneze negocierile cu Rusia în contextul în care forțele lui Vladimir Putin îi vor ucide pe combatanții din oțelăria Azovstal, cei care încearcă să apere Mariupolul, sau în cazul în care la Herson va avea loc un referendum. 

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă, președintele ucrainean a declarat că acuză Moscova de organizarea unui referendum fals de independență în zonele ucrainene Herson şi

Zaporijjea.

Dacă cei care opun rezistenţă la Mariupol sunt ucişi sau dacă are loc refrendumul la Herson, atunci Ucraina va ieşi din procesul de negociere.

Nu suntem pregătiţi să deblocăm militar asediul la Mariupol. Le spun oamenilor care locuiesc în orăşele, în regiunea Herson: Nu trebuie să-i ajutăm pe ocupanți”, a declarat Volodimir Zelenski, conform News.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Rusia a plănuit invazia Belarusului! Lovitură pentru Lukașenko, aliatul lui Putin

Zelenski vrea bani pentru a susține războiul

Volodimir Zelenski este hotărât să lupte până la capăt și nu se gândește nicio clipă să se predea, motiv pentru care armata ucreaineană are nevoie de foarte multe resurse care necesită sprijin financiar consistent din partea celorlalte state ale lumii. În aceste condiții, președintele ucrainean a cerut 7 miliarde de dolari pe lună, crescând ulterior cu două miliarde, conform CNN.

De asemenea, Volodimir Zelenski și-a exprimat dorința ca statele să rupă orice legături economice cu Rusia, inclusiv excluderea ei din cadrul instituțiilor financiare și mai ales din Banca Mondială și FMI.

Citeste si: Rușii au ocupat un sat din apropierea Kievului și au scris pe gardurile unor case mesajul: „Pașnic. Verificat”. Ce înseamnă, de fapt, aceste inscripții

Mai mult decât atât, președintele ucrainean a declarat că Moscova este implicată direct în ducerea omenirii în situația în care să se confrunte cu o criză

alimentară, pentru că armata liderului de la Kremlin atacă inclusiv zonele importante ale Ucrainei pentru aprovizionare și export de materii prime pentru industria alimentară.

David Malpass, președintele Băncii Mondiale, susține, într-o oarecare măsură, declarațiile președintelui ucrainean. Acest confirmă faptul că Ucraina înregistrează pagube de război în jur de 60 de miliarde de dolari în primele două luni.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

”Evident că următoarea țintă este Republica Moldova”. Au început deja pregătirile? Anunț îngrijorător despre noul plan al Rusiei!

Presupusa amantă a lui Vladimir Putin, prima apariție publică în plin război! Ce avea la față? Mulți au observat asta: „A fost vizibil”

Ministrul de Externe, cere pedepsirea Rusiei pentru acțiunile de pe teritoriul țării vecine. Bogdan Aurescu: ”Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt convins că îl va...

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin a dat ORDINUL FINAL! Se întâmplă mâine, 21 mai (SURSE)

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies