Zi tristă pentru artă. Ion Bârlădeanu, artistul cunoscut pentru colajele sale pop art, s-a stins din viață

Ion Bârlădeanu, un cunoscut artist român, s-a stins din viață! Cariera lui este una impresionantă!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ion Bârlădeanu s-a născut în 1946, la Zăpodeni, judeţul Vaslui. Deși a avut doar șapte clase primare şi doi ani de studii la Şcoala populară de arte, a lucrat ca gropar, muncitor în fabrică, paznic la Casa Poporului, talentul nu l-a ocolit. După Revoluţia din 1989 a trăit din reciclarea sticlelor, însă ani mai târziu avea să devină cunoscut în întreaga țară și nu numai, pentru talentul său nemărginit.

În anul 2008, acesta a fost descoperit de Ovidiu Feneş, cel care l-a și recomandat proprietarului de galerie de artă, Dan Popescu.

Citeste si: Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit la 88 de ani

Ion Bârlădeanu, la vârsta de 62 de ani, a avut prima expoziție, la Bucureşti, acolo unde a arătat iubitorilor de artă, 20 de lucrări pe teme politice, cele care-i erau subiect favorit. Cu timpul, Bârlădeanu a expus la Basel şi Londra în 2009 şi la Paris în 2010. În anul 2009, celebrul regizor Alexander Nanau a făcut un film documentar, marca HBO România despre Bârlădeanu, numit ”Lumea văzută de Ion B./ The World According to Ion B.”, film care a obţinut Premiul Emmy International, categoria ”Arts Programming”.

Ion Bârlădeanu

Ion Bârlădeanu

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

Citeste si: Cine este și cum arată Dumitrița Razlog, iubita lui Micutzu FOTO

Proiectul „Bucureşti. O lume de Ion Bârlădeanu şi Carmen Lidia Vidu” a fost lansat în 2015, acolo unde cei doi artiști au mixat imagini şi personaje cu care au identificat Bucureştiul urban. Artistul era reprezentat de galeria H’Art din Bucureşti (105-107 Str. Mihai Eminescu). Lucrările sale au fost expuse la Londra, Copenhaga, Basel, Paris alături de artişti consacraţi precum Andy Warhol şi Marcel Duchamp.

Ion Bârlădeanu a cunoscut-o pe Angelina Jolie, prin intermediul regizorului Alexander Nanau. Actriței i-au fost prezentate lucrările artistului român, iar Angelina a rămas impresionată și a decis să-l cunoască personal. Cei doi au stat mult timp de vorbă despre artă.

Mesajele de condoleanțe curg pe Facebook

Ion Bârlădeanu a lăsat în urma lui multe lucrări impresionante, dar și un mare gol, mai ales în inimile iubitorilor de artă.

Astăzi e o zi tristă pentru noi. Nea Ion Bârlădeanu s-a stins din viață. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul scris pe pagina H`art Gallery.

Nea Ion Bârlădeanu a decis ca în această frumoasă zi de toamnă să se mute la dreapta viaţă. A fost un artist total. Vreau să cred că-i va amuza pe îngeri cu colajele lui. La revedere, prietene!”, a scris pe Facebook curatorul Dan Popescu, notează News.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gabriela Comăneci a lansat o piesă inedită: ”Am filmat ultimul meu videoclip în locul de poveste al copilăriei mele”

Christina Aguilera, schimbare radicală de look! Cum arată cântăreața vopsită roșcat?

Cine este Estera Buble, sora Lidiei Buble. Cele două au format una dintre cele mai puternice echipe de la Asia Express 2021

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să înţelegeţi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies