kanald.ro
Femeie care se bucură de mâncare
Femeie care se bucură de mâncare
Diverse
Un stil de viață sănătos, te ajută să câștigi ani din viață și să previi anumite boli specifice vârstelor înaintate.
Vezi ce alimente îți fac rău după vârsta de 40 de ani, dacă le consumi și îți accelerează îmbătrânirea, dar și apariția problemelor de sănătate.
Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos și să previi bolile care pot apărea o dată cu înaintarea în vârstă trebuie să fii atent la cantitatea de sodiu din alimentația ta, mai ales după vârsta de 40 de ani.
Pe lângă creșterea în greutate, excesul de sodiu din organism duce la retenția apei, senzația de balonare și alte tipuri de disconfort.
Cele mai bogate alimente în sodiu sunt adesea alimentele care conțin cele mai multe calorii, fiind sărace în nutrienți esențiali pentru o bună funcționare a organismului uman.
Potrivit unui nutriționist celebru de peste ocean, Michael O. McKinney, cele patru tipuri de alimente pe care trebuie să le eviți după vârsta de 40 de ani, fiindcă conțin mult sodiu sunt: mezelurile, supele și legumele la conservă, alimentele de tip fast food și gustările sărate.
Carnea procesată este adesea încărcată cu sodiu, ceea ce poate duce la retenție de apă în organism.
Aceste tipuri de carne sunt, de obicei, bogate în grăsimi nesănătoase, inclusiv grăsimi saturate și trans, care pot contribui la creșterea în greutate și obezitatea abdominală în timp.
„Baconul, cârnații și mezelurile conțin cantități mari de sodiu. Ingerarea unei cantități prea mari de sodiu declanșează retenția de lichide, ceea ce crește conținutul de sânge prin creșterea volumului său, cauzând creșterea tensiunii arteriale.
În plus, procesele metabolice sunt perturbate de conservanți și aditivi găsiți în carnea procesată, ceea ce duce la creșterea masei corporale."
Mezeluri
Supele și legumele conservate conțin adesea niveluri ridicate de sodiu. De asemenea, alimentele conservate pot pierde o parte din valoarea lor nutritivă în timpul procesării și depozitării.
Totodată, pot conține niveluri mai scăzute de nutrienți esențiali, precum vitamine și fibre, comparativ cu alternativele proaspete, ducând la o dietă dezechilibrată care poate afecta sănătatea generală și controlul greutății.
„Supele conservate au mult sare adăugată pentru a le face gustoase și a le prelungi durata de viață. Aceste produse sunt responsabile pentru tensiunea arterială crescută, precum și pentru balonare, ceea ce duce la acumularea de grăsime în jurul taliei”,
a mai spus nutriționistul.Mâncare la conservă
Mâncarea de tip fast food este cunoscută pentru conținutul său ridicat de sodiu, care adesea depășește limitele zilnice recomandate.
Multe produse de fast-food sunt prăjite sau bogate în grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans și saturate. Aceste grăsimi pot contribui la creșterea în greutate, în special în zona abdominală, crescând riscul de tulburări metabolice și hipertensiune arterială.
„Mâncărurile rapide precum burgerii, cartofii prăjiți, pizza și altele conțin de obicei mult sare. Combinația dintre aceasta și uleiurile și zaharurile nesănătoase duce de obicei la cazuri grave de creștere în greutate sau hipertensiune arterială.”, a mai adăugat Michael O. McKinney.
Citește și: Secretele unui stil de viață sănătos: Cum să-ți îmbunătățești sănătatea în mod natural
Mâncare de tip fast food
Gustările sărate sunt pe gustul tuturor, dar combinația de sare, grăsimi și carbohidrați din acestea poate aduce un aport caloric mai mare decât este necesar.
Gustările precum chipsurile, covrigeii și sărățelele sunt de obicei încărcate cu o cantitate mare de sare, iar asta duce la la retenție de apă în organism și creșterea tensiunii arteriale.
Gustări sărate
„Gustările sărate, cum ar fi chipsurile, covrigeii sau popcorn-ul, conțin cantități mari de sodiu. Consumându-le înseamnă, de asemenea, să consumi prea multă grăsime și calorii în organism, ceea ce duce la creșterea în greutate”, a încheiat McKinney.
În loc să optați pentru alimente nesănătoase, bogate în sodiu, este mai bine să introduceți în dietă mai multe fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale.