WowNews logo WOWnews
Stories
Retete vegane inedite
5 idei de rețete vegane pe care să le încerci la cină

Diverse

5 idei de rețete vegane pe care să le încerci la cină

Rețete vegane inedite. Ce preparate de acest gen să pregătești la masă.

Trebuie cunoscut faptul că veganismul nu refuză doar carnea, ci și peștele, lactatele, ouăle, mierea de albine și toate alimentele derivate din animale. Dorința de a evita orice formă de exploatare asupra animalelor este motivul pentru care veganii nu mănâncă nici aceste alimente. Chiar dacă pare imposibil de ținut o astfel de dietă, de fapt este chiar ușor. Există o mulțime de delicatese care se pot găti fără carne, ouă sau lapte. Astfel, veganii nu mănâncă același preparat zilnic. O astfel de dietă poate fi foarte diversificată și echilibrată.

Idei de rețete vegane inedite

Salată vegană cu rucola, sfeclă și tofu

Salata cu rucola

Salată cu rucola

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

Citeste si: Care ar fi, de fapt, adevărul din spatele morții lui Tony și a Biankăi: „A fost ceva premeditat” Noi detalii ies la iveală- kanald.ro

150 gr salată rucola
200 gr sfeclă roșie, coaptă
150 gr brânză tofu
1 ceapă roșie
50 gr miez de nuci
sare și piper
ulei de măsline
suc de lămâie
usturoi
rozmarin

Mod de preparare

1. Se curăță sfecla, se feliază mai grosier, se așază într-un vas termorezistent și se stropește cu ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă se strecoară și câțiva căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și boabe de piper multicolore. Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. Sfecla coaptă astfel se va întrepătrunde cu aromele ingredientelor din vas și va avea un gust deosebit.


2. Când sfecla este coaptă și răcită, se taie în cuburi. La fel se va tăia și brânza tofu.
3. Ceapa roșie se curăță și se taie în fâșii. Miezul de nucă se lasă în jumătăți sau sferturi.
4. Se mai prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper. Cu acesta se stropesc ingredientele după ce se așază în salatieră.

Chifteluțe de năut cu verdețuri și tahini

Chiftelute de naut

Falafel

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

2 conserve de 400g cu năut fiert
un ou
4 linguri fulgi de drojdie inactivă
1 cană de pătrunjel, mărunțit
1 cană de leurdă mărunțită
4 fire de ceapă verde, mărunțite
⅓ cană măsline negre feliate
5 linguri de făină de năut sau orice alt tip de făină
1 linguriță boia dulce
sare și piper, după gust
1 lingură tahini+ 2-3 pentru sos
3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

1. Adaugă năutul fiert în robotul de bucătărie și mixează-l bine până devine pastă. Poți folosi și un blender de mâna sau blender normal. În cazul în care folosești un blender normal, ai grijă să adaugi câte puțin și să blenduiești în etape, pentru a nu se bloca.
2. Pune pastă de năut într-un bol mai mare și adaugă celelalte ingrediente, excepție uleiul. Amestecă bine.
3. Compoziția trebuie să fie foarte ușor de modelat.

Dacă mai are încă lichid, mai adaugă făînă de năut/pesmet până devine ușor de modelat.
4. Pune puțîn ulei la încins, într-o tigaie antiaderenta, mai mare.
5. Modelează chifteluțele și pune-le la prăjit, 2 minute pe fiecare parte. Pune chifteluțele de năut prăjite într-o farfurie mare acoperită cu șervețele de hârtie. Astfel uleiul în exces va fi absorbit de șervețele.
6. Chifteluțele de năut se servesc cu salată, piure de cartofi, hummus, orice dorești.

Citeste si: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă

Pilaf de quinoa cu legume

Pilaf de quinoa

Pilaf de quinoa

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

250 gr quinoa albă
3 linguri ulei
70 gr ceapă tocată
50 gr morcov ras
75 gr ardei capia roșu
75 gr ardei galben
200 gr vinete tocate
sare
piper negru
1/4 linguriță curcumă pudră
1/4 linguriță coriandru pudră
1/4 linguriță chimion pudră
1/4 linguriță garăm masala
1/4 linguriță boia dulce
1 legătură pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Puneți quinoa într-o sită și clătiți bine cu apă rece.
2. Puneți apă cu sare la fiert iar când a dat apă în clocot adăugați quinoa.
3. Lăsați quinoa să fiarbă aproximativ 12 minute iar apoi am scurs apă.
4. Într-un wok de ceramică puneți ulei, adăugați ceapă, puneți capacul și lăsați la înăbușit 2 minute.
5. Adăugați vinetele curățate și tăiate cuburi, acoperiți wok-ul cu capacul și lăsați-le până când s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
6. După ce vinetele s-au pătruns, puneți morcovul ras, ardeiul roșu și galben tocat, sare, piper, amestecați totul și lăsați-le încă 3-4 minute până când s-au pătruns puțin legumele.
7. Adăugați curcuma pudra, coriandru pudra, chimion pudra, garam masala, boia dulce și lăsați 1 minut pentru a se combină aromele.
8. Puneți și quinoa și amestecați totul.
9. La final presărați pătrunjelul tocat.
10. Dacă va place mai picant, măriți cantitatea de condimente.

Ardei umpluți cu legume

Ardei umpluți cu legume

Ardei umpluți cu legume

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

6 ardei graşi mari
200 ml supă de legume
2 linguri sos de roşii
3 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel
3-4 roşii bine coapte
1 lingură zahăr
sare
piper

Citeste si: Florin Piersic, în doliu! Una din cele mai dragi ființe din viața lui s-a stins. Dan Negru este cel care a făcut anunțul- kfetele.ro

Citeste si: Pilotul care putea ajunge în Formula 1 și-a recunoscut crima. Motivul pentru care și-a ucis tatăl este de-a dreptul HALUCINANT. A uimit autoritățile- radioimpuls.ro

Mod de preparare

1. Se taie ardeii în jumătate, pe lungime, şi se îndepărtează seminţele.
2. Separat, se taie mărunt ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel. Dovlecelul se taie cubuleţe. Se călesc legumele în uleiul bine încins, până când se înmoaie. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate mărunt şi se lasă să fiarbă totul până scade zeama.
3. Se adaugă puţin zahăr, sare şi piper după gust şi după câteva clocote se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
4. Se umplu ardeii cu compoziţia de legume, se aşază într-o tavă, se adaugă supa de legume, sosul de roşii şi se pune tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.
5. Se consumă calzi sau reci.

Citeste si: Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă

Paste cremoase cu morcovi

Ingrediente

300g penne
4 morcovi, feliați
ulei de măsline
1 linguri oregano uscat
2-3 caței de usturoi, pisați
busuioc proaspăt, mărunțit
5 linguri pastă de tomate
cașcaval ras
sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Se pun feliile de morcov în robotul de bucătărie și se mixează până devin pastă.
2. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă pasta de morcov, usturoiul pisat, pastă de tomate, oregano, sare și piper. Se lasă la foc mic, amestecând continuu, aproximativ 10 minute.
3. Se ia de pe foc și se adaugă busuiocul mărunțit.Se amestecă împreună cu pastele și se adaugă cașcaval ras.




sursă: gourmandelle.com