
kanald.ro
Diverse
Rețete vegane inedite. Ce preparate de acest gen să pregătești la masă.
Trebuie cunoscut faptul că veganismul nu refuză doar carnea, ci și peștele, lactatele, ouăle, mierea de albine și toate alimentele derivate din animale. Dorința de a evita orice formă de exploatare asupra animalelor este motivul pentru care veganii nu mănâncă nici aceste alimente. Chiar dacă pare imposibil de ținut o astfel de dietă, de fapt este chiar ușor. Există o mulțime de delicatese care se pot găti fără carne, ouă sau lapte. Astfel, veganii nu mănâncă același preparat zilnic. O astfel de dietă poate fi foarte diversificată și echilibrată.
Salată cu rucola
[Sursa foto: PixaBay]Ingrediente
150 gr salată rucola
200 gr sfeclă roșie, coaptă
150 gr brânză tofu
1 ceapă roșie
50 gr miez de nuci
sare și piper
ulei de măsline
suc de lămâie
usturoi
rozmarin
Mod de preparare
1. Se curăță sfecla, se feliază mai grosier, se așază într-un vas termorezistent și se stropește cu ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă se strecoară și câțiva căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și boabe de piper multicolore. Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. Sfecla coaptă astfel se va întrepătrunde cu aromele ingredientelor din vas și va avea un gust deosebit.
Falafel
[Sursa foto: PixaBay]Ingrediente
2 conserve de 400g cu năut fiert
un ou
4 linguri fulgi de drojdie inactivă
1 cană de pătrunjel, mărunțit
1 cană de leurdă mărunțită
4 fire de ceapă verde, mărunțite
⅓ cană măsline negre feliate
5 linguri de făină de năut sau orice alt tip de făină
1 linguriță boia dulce
sare și piper, după gust
1 lingură tahini+ 2-3 pentru sos
3-4 linguri de ulei
Mod de preparare
1. Adaugă năutul fiert în robotul de bucătărie și mixează-l bine până devine pastă. Poți folosi și un blender de mâna sau blender normal. În cazul în care folosești un blender normal, ai grijă să adaugi câte puțin și să blenduiești în etape, pentru a nu se bloca.
2. Pune pastă de năut într-un bol mai mare și adaugă celelalte ingrediente, excepție uleiul. Amestecă bine.
3. Compoziția trebuie să fie foarte ușor de modelat.
Citeste si: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă
Pilaf de quinoa
[Sursa foto: PixaBay]Ingrediente
250 gr quinoa albă
3 linguri ulei
70 gr ceapă tocată
50 gr morcov ras
75 gr ardei capia roșu
75 gr ardei galben
200 gr vinete tocate
sare
piper negru
1/4 linguriță curcumă pudră
1/4 linguriță coriandru pudră
1/4 linguriță chimion pudră
1/4 linguriță garăm masala
1/4 linguriță boia dulce
1 legătură pătrunjel tocat
Mod de preparare
1. Puneți quinoa într-o sită și clătiți bine cu apă rece.
2. Puneți apă cu sare la fiert iar când a dat apă în clocot adăugați quinoa.
3. Lăsați quinoa să fiarbă aproximativ 12 minute iar apoi am scurs apă.
4. Într-un wok de ceramică puneți ulei, adăugați ceapă, puneți capacul și lăsați la înăbușit 2 minute.
5. Adăugați vinetele curățate și tăiate cuburi, acoperiți wok-ul cu capacul și lăsați-le până când s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
6. După ce vinetele s-au pătruns, puneți morcovul ras, ardeiul roșu și galben tocat, sare, piper, amestecați totul și lăsați-le încă 3-4 minute până când s-au pătruns puțin legumele.
7. Adăugați curcuma pudra, coriandru pudra, chimion pudra, garam masala, boia dulce și lăsați 1 minut pentru a se combină aromele.
8. Puneți și quinoa și amestecați totul.
9. La final presărați pătrunjelul tocat.
10. Dacă va place mai picant, măriți cantitatea de condimente.
Ardei umpluți cu legume
[Sursa foto: PixaBay]Ingrediente
6 ardei graşi mari
200 ml supă de legume
2 linguri sos de roşii
3 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel
3-4 roşii bine coapte
1 lingură zahăr
sare
piper
Mod de preparare
1. Se taie ardeii în jumătate, pe lungime, şi se îndepărtează seminţele.
2. Separat, se taie mărunt ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel. Dovlecelul se taie cubuleţe. Se călesc legumele în uleiul bine încins, până când se înmoaie. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate mărunt şi se lasă să fiarbă totul până scade zeama.
3. Se adaugă puţin zahăr, sare şi piper după gust şi după câteva clocote se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
4. Se umplu ardeii cu compoziţia de legume, se aşază într-o tavă, se adaugă supa de legume, sosul de roşii şi se pune tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.
5. Se consumă calzi sau reci.
Citeste si: Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă
Ingrediente
300g penne
4 morcovi, feliați
ulei de măsline
1 linguri oregano uscat
2-3 caței de usturoi, pisați
busuioc proaspăt, mărunțit
5 linguri pastă de tomate
cașcaval ras
sare și piper după gust
Mod de preparare
1. Se pun feliile de morcov în robotul de bucătărie și se mixează până devin pastă.
2. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă pasta de morcov, usturoiul pisat, pastă de tomate, oregano, sare și piper. Se lasă la foc mic, amestecând continuu, aproximativ 10 minute.
3. Se ia de pe foc și se adaugă busuiocul mărunțit.Se amestecă împreună cu pastele și se adaugă cașcaval ras.
sursă: gourmandelle.com