Laptele vegetal este o băutură obținută din semințe sau nuci prin hidratare și procesare în blender împreună cu o cantitate considerabilă de apă.
Astfel, după acești pași, laptele se strecoară cu ajutorul unei site sau a unui săculeț de pânză.
În general, laptele vegetal este o bombă energetică, plină de minerale, vitamine și grăsimi bune, care nu îngrașă, ci menține silueta și păstrează sistemul cardiac în condiție optimă. În plus, dacă doriți să țineți post ori dacă sunteți vegetarieni sau pur și simplu nu tolerați laptele animal, atunci laptele vegetal este soluția perfectă pentru a vă putea bucura de un pahar cu lapte în orice moment al zilei.
Iată una dintre cele mai simple rețete de lapte vegetal, dar și câteva motive întemeiate în favoarea consumului de lapte vegetal!
Totodată, este de menționat că laptele de soia este cea mai răspândită variantă alternativă pentru laptele de vacă, pentru cei care suferă de intoleranță la lactoză, alergie la lapte sau care vor sa devină vegetarieni.
Ingrediente
o jumătate de cană de boabe de soia galbene
4 căni de apă
o jumătate de linguriță de esență de vanilie
Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă
[Sursa foto: PixaBay]
Mod de preparare
1. Primul pas este să pui boabele de soia într-un bol plin cu apă, la hidratat, timp de 12 ore.
2. După ce au trecut cele 12 ore, scurge boabele de soia rehidratate și curăță-le de coajă.
3. Apoi, pune boabele de soia în blender, împreună cu 3 căni de apă și mixeaxă foarte bine. După ce ai făcut acest lucru, strecoară amestecul obținut.
4. Urmează să pui laptele de soia într-o cratiță, alături de o cană de apă. Lasă la fiert și îndepărtează spuma de la suprafața apei. Lasă laptele pe foc mic timp de 20 de minute.
5. Lasă laptele de soia la răcit, apoi adaugă esența de vanilie, pentru un plus de savoare. Laptele de soia poate fi ținut la frigider până la 5 zile.
Laptele vegetal este alternativa principală a persoanelor care doresc să bea lapte, însă din pricina că sunt vegetarieni, țin post sau au intoleranță la lactoză, nu îl pot consuma pe cel animal. Desigur, laptele vegetal are o multitudine de beneficii. Iată câteva dintre acestea!
Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă
[Sursa foto: PixaBay]
Laptele vegetal nu are colesterol (cu excepția celui de cocos care este bogat în grăsimi vegetale saturate). În plus, laptele de soia ajută la scăderea colesterolului și diminuează riscurile cardio-vasculare.
Laptele vegetal conține tot atât calciu ca și cel de origine animală, dar într-o formă mai asimilabilă.
Laptele vegetal este bogat în acizi grași esențiali.
Proteinele din laptele vegetal sunt de calitate, excepție face laptele de orez care este lipsit de proteine.