
kanald.ro
Diverse
Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă! Iată și motivul!
Medicii, avertisment clar! Orice gospodină știe că ciorba fără leuștean nu este una autentic românească, însă acest lucru trebuie să se schimbe. Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă și spun că acest ingredient poate face mai mult rău decât bine în cazul unor afecțiuni.
Nimeni nu pune la indoială efectele uimitoare ale leușteanului asupra organismuui, însă, se pare că el nu trebuie consumat și de anumite persoane care au fost diagnosticate cu anumite afecțiuni.
Laușteanul conține quercetina, care este unul dintre cee mai active flavonoide prezente in regnul vegetal. Astfel, el este un puternic anti-oxidant, cu proprietăți anti-cancerigene și anti-inflamatoare și, de asemenea, este un bun modulator al sistemui imunitar, făcându-l mai puternic în fața infecțiilor.
Citeste si: Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de lobodă. Rețeta tradițională care te va cuceri
Potrivit cercetătorilor, leușteanul s-a dovedit un bun „medicament” natural pentru mai multe afecțiuni printre care: indigestie, arsuri la stomac, balonare, gaze intestinale, perioade menstruale neregulate, dureri in gat, icter, malarie, guta, dureri articulare (reumatism) si dureri de cap de tipul migrenelor, hipertensiune, septicemie, osteoporoza, astm și favorizează reducerea tumorilor.
Totodată, el are și un bun efect expectorant, astfel că poate descompune mucusul în caz de afecțiuni respiratorii.Totuși, se pare că el nu trebuie consumat în exces, căci specialiștii au observat că are și un efect iritativ. Laușteanul, administrat în acntități mai mari și pe perioade mai lungi de timp, poate să favorizeze apariția infecțiilor renale.
Citeste si: Reţeta de ciorbă de burtă vegană a Paulei Seling. Cântăreaţa este vegană de 2 ani
De asemenea, medicii ginecologi nu recomandă consumul acestui ingredient pe perioada sarcinii, iar pe timpul alăptării, mama are voie să mânânce circa 3 grame pe zi de frunze proaspete.