5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne

Iată 5 dintre cele mai gustoase rețete de ciorbe de post! Uite cât de ușor se prepară!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Postul poate fi o perioadă dificilă atunci când vine vorba de idei de preparate.

Dacă ții post și îți dorești să pregătești ceva sănătos pentru familia ta, dar și sățios, ciorbele sau supele sunt cea mai bună idee! Iată 5 rețete de ciorbe de post, ușor de preparat, pe care, cu siguranță, le vei adora!

5 rețete de ciorbe de post

Postul Paștelui este unul dintre cele mai dificile posturi ale anului, format din 40 de zile în care nu ai voie să consumi carne, ouă, lapte sau brânză. Uneori, în post, poti rămâne în pană de idei în legătură cu ce ai mai putea găti.

Citeste si: Postul Paştelui 2022. Rețete simple pe care poți să le încerci în Postul Mare

Unul dintre cele mai gustoase si la îndemână preparate, mai ales la români, este ciorba. Află că există o mulțime de rețete delicioase de ciorbe de post! Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară cele mai gustoase ciorbe fără carne!

5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne

5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne

[Sursa foto: Freepik]

Ciorbă de lobodă

În timpul primăverii, unul dintre cele mai la îndemână verdețuri este loboda. Loboda este plină de vitamine, în special bogată în fier și este perfectă pentru o ciorbă gustoasă. Iată cum se prepară ciorba de lobodă!

Ingrediente

1 kg lobodă;

1 legatură ceapă;

1-2 linguri pesmet;

300 ml borş;

300 ml smântână de post;

1 legatură leuştean;

sare;

2 linguri ulei.

Mod de preparare

Curăţă loboda de codiţe, mărunțește-o și spală-o în câteva ape. Pune într-o oală de 3 litri cu apă şi puţin ulei şi las-o la opărit. După ce s-a înmuiat, scoate-o într-o sită şi las-o să se scurgă bine, apoi toacă loboda mărunt cu un tocător de lemn.

Între timp, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se stinge cu o lingură de pesmet şi se adaugă loboda tocată. Compoziţia se amestecă cu zeama în care a fiert loboda şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic, până dă în câteva clocote. Separat, se pune borşul să clocotească şi, după aceea, se adaugă în ciorba de loboda. După ce a fiert ciorba, se opreşte focul şi se adaugă smântâna de post și se omogenizează. Ciorba de lobodă poate fi servită cu leuștean sau pătrunjel verde!

Citeste si: Postul Paştelui 2022. Top 25 de rețete pentru Postul Mare

Ciorbă de varză

Un alt ingredient la îndemâna oricărei gospodine este varza murată. Aceasta nu se folosește doar pentru sarmale, ci poate fi folosită și în post. Iată cum se prepară ciorba de varză și de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente

1 varză acră medie;

1 morcov;

1 ceapă;

2 cartofi;

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

1 rădăcină păstârnac;

1 lingurita cimbru uscat;

2 roşii în bulion;

1/2 litru zeamă de varză;

1 lingura ulei.

Mod de preparare

Dacă varza murată ți se pare prea sărată, o poți lăsa în apă pentru câteva ore pentru a-și pierde din sare în exces. Apoi, după ce ai făcut acest pas, taie varza fideluță. În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe.

5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne

5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne

[Sursa foto: Freepik]

Pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi las-o la fiert. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varza este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi este gata de servit!

Ciorbă de legume

O altă rețetă delicioasă de ciorbă de post este ciorba de legume! Pe cât de simplu de gătit este, pe atât de gustoasă o să vi se pară daca o încercați. Iată cum se prepară!

Ingrediente

o ceapă;

2 morcovi;

o mână mazăre;

o mână fasole păstai;

2-3 cartofi;

3 roșii bine coapte;

o linguriță ulei;

sare;

sucul a două lămâi;

pătrunjel pentru servit.

Mod de preparare

Taie mărunt legumele și pune-le într-un castron cu apă. Apoi, se pun la fiert doi litri de apă cu un praf de sare și se pune ceapa la fiert. Se adaugă morcovii, se lasă 10 minute, apoi cartofii, se lasă 15 minute. Se pun mazarea, fasolea și roșiile bine coapte. Se mai lasă 10 minute pe foc. După acest pas, se acrește cu sucul de lămâie, după gust. La final, ciorba de legume se servește cu pătrunjel verde deasupra!

Ciorbă de fasole

O rețetă deja consacrată printre gospodine este ciorba de fasole. Aceasta este delicioasă chiar și în varianta de post, fără afumătură. Iată cum o poți prepara și care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Citeste si: 5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Ingrediente

300 gr fasole boabe;

Un morcov;

Două cepe medii;

100 gr țelină;

O rădăcină pătrunjel;

1 ardei;

5-6 roșii;

Pătrunjel verde;

Ulei;

Sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare

Lasă fasolea boabe la înmuiat câteva ore în apă rece, apoi pune-o la fiert în apă cu sare. Ceapa și ardeii se taie mărunt și se călesc în ulei, după care se adaugă o linguriță de boia de ardei și toată compoziția se adaugă în ciorbă. Între timp se taie mărunt țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul și se pun toate la fiert.

Ciorba de fasole se lasă la fiert până când se fierbe complet. Se adaugă și roșiile curățate și fără coajă, împreună cu sarea și piperul. Ciorba se mai lasă pe foc pentru încă 10 minute, pentru a fierbe și roșiile. La final, ciorba de fasole se servește cu pătrunjel tocat!

Ciorbă de spanac

Un alt ingredient la mare căutare pe timpul primăverii este spanacul. Iată cum se prepară cea mai delicioasă ciorbă de spanac!

Ingrediente

100 ml de ulei;

1 kg spanac;

O mână frunze verzi de ceapă;

5 căței de usturoi;

O legătură leuștean;

Oțet și sare.

Mod de prepare

Prima dată, trebuie să speli spanacul în mai multe ape. Mai apoi, se pune uleiul la încins într-un vas de 3 litri și se adaugă frunzele de ceapă tăiate mărunt. Se lasă la călit puțin, apoi se adaugă spanacul rupt în bucățele. Spanacul se lasă la călit până scade, după care se adaugă 2 litri de apă și se lasă la fiert pentru 10 minute din momentul în care a început fierberea. Se potrivește cu sare și oțet și se mai lasă la fiert pentru câteva clocote. La finalul rețetei, trebuie să adăugăm cățeii de usturoi zdrobiți ori răzuiți pe răzătoare și să presărăm deasupra leușteanul tocat mărunt. Ciorba poate fi servită cu mămăligă!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Paştelui 2022. Rețete rapide de post pe care poți să le încerci în Postul Mare

Postul Paştelui 2022. Top 25 de rețete de post pe care poți să le încerci în Postul Mare

Postul Paștelui 2022. Reţete de sarmale de post, fără carne sau alte ingrediente de origine animală

Când începe Postul Paștelui 2023. E cel mai greu post din an și nu mulți îl pot duce la sfârșit

Vestea cea mare pentru ROMÂNIA! Anunțul a venit chiar astăzi, 6 FEBRUARIE. Au semnat

„Nu trebuie să acceptați anumite lucruri şi trebuie să aveţi curaj să spuneţi lucrurilor pe faţă.” Oana Roman, declarații despre fostul ei soț

Detaliile unui caz care A CUTREMURAT România. Cine e femeia pe care iubitul a vrut s-o INCENDIEZE

Postul Paștelui 2022. Reţete de sarmale de post, fără carne sau alte ingrediente de origine animală

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies