A început marea testare împotriva coronavirus în București! Câți voluntari s-au înscris până acum

Testările împotriva coronaviruslui au început în București! Gabriela Firea a anunțat că peste 6000 de bucureșteni s-au înscris voluntari.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

A început marea testare împotriva coronavirus în București!
A început marea testare împotriva coronavirus în București!


In articol:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea anunţă că 6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19 cu teste efectuate cu aparate de tip real time PCR în cadrul testării în masă iniţiate de Primăria Generală a Capitalei.

Citeste si: 15 cadre medicale şi 13 pacienţi de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași confirmaţi cu COVID-19

„În acest moment colegii de la ASSMB mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Soprana cu voce de înger de la “Românii au talent”, gest impresionant pentru copii în plină pandemie de coronavirus!

A început marea testare împotriva coronavirus în București!
A început marea testare împotriva coronavirus în București!

Aceasta a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. 

A început marea testare împotriva coronavirus în București! Cum se fac și cât costă testele 

Costul unui test este de 200 de lei, a precizat Gabriela Firea 

Citeste si: Caz șocant în Harghita! O femeie de 62 de ani a stat două nopți într-o pădure. Polițiștii au găsit-o la timp, dar nu a știut să explice de ce era acolo

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă. Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.

Primarul General al Capitalei a adăugat că săptămâna viitoare va începe a doua acţiune de testare, cu teste de tip anticorp, care vor arăta modul în care virusul a circulat în Bucureşti, respectiv câte persoane au fost bolnave fără a fi ştiut şi care este gradul de imunizare. Această acţiune se face pe un eşantion de 10.500 de persoane.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Pericol major! Focar de infecție cu COVID-19 la un spital de copii. Autoritățile au intrat în alertă

Lovitură de teatru în cazul pensionarului care a refuzat termoscanarea într-un supermarket din Capitală. Totul a fost regizat

Ea e noua speranță a gimnasticii ritmice! Voteaz-o pe românca Eva Vencu la primul concurs intrenațional online!

Vestea bună dată de Nelu Tătaru. Guvernul a aprobat Ordonanța. Peste 2 milioane de români sunt vizați

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies