A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus! Bărbatul din Arad a decedat la scurt timp după ce a fost confirmat pozitiv

Un bărbat din Arad, în vârstă de 64 de ani, este a șasea persoană infectată cu coronavirus care se stinge din viață.

A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus
Autor: A.N.C

In articol:

A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus
A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus

A fost înregistrat al 6-lea deces

"A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c.

în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI.

Citeste si: Un medic francez spune că a găsit un medicament care functionează spectaculos în cazurile pacienților infectați cu coronavirus: „Este imoral să nu îl folosim”

Citeste si: Coronavirus. Andreea Marin, în lacrimi! „Mă doare cumplit durerea lumii din care fac parte, nu am învățat sa fiu tare…”

Citeste si: Adrian Sârbu, mesaj alarmant în plină plină pandemie de coronavirus: „Până să murim de virus, o să îngropăm România”

Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.", este informarea de presă.

A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus
A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus

Mesajul lui Klaus Iohannis după decesul  primilor cinci români bolnavi de coronavirus

Klaus Iohannis a transmis în urmă cu puțin timp un mesaj pentru familiile îndoliate ale celor cinci români care au murit din cauza coronavirusului.

Klaus Iohannis a transmis prin intermediul unui video că este alturi de familiile celor care au murit din cauza COVID-19.

„Dragi români,

Din nefericire, inevitabilul s-a produs și țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese în contextul infectării cu noul coronavirus.

Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe și putere în aceste momente dramatice.”, a declarat Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp.

Klaus Iohannis, încă un apel ladistanțare socială: „Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire”
Președintele României a făcut încă un apel către români și i-a rugat să stea în casă.

Șeful statului nu exclude impunerea unor măsuri mai drastice având în vedere creșterea alarmantă a numărului victimelor coronaviruslui.

„Toate datele o arată – și situația de până acum din România o confirmă – noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere.

În țările puternic afectate de acest virus, majoritatea covârșitoare a deceselor s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 65 de ani, oameni care au imunitatea mai scăzută și suferă și de o serie de alte probleme de sănătate, cum se întâmplă de foarte multe ori după această vârstă.

Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii: omul care a compus pentru Celine Dion și Bonnie Tyler a murit – FOTO, VIDEO- bzi.ro

Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud și paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem, așadar, în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță.

Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire, pe care niciunul dintre noi nu le-ar fi crezut posibile.

Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională.

Acum este momentul să fim puternici și solidari. Depinde de noi, de modul în care înțelegem să ne respectăm și să îi respectăm pe ceilalți să depășim cu bine această criză care nu afectează doar România, ci întreaga lume.

În aceste zile și în lunile care urmează, solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră și protejându-i pe cei de lângă noi.

Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni.

Procedând responsabil, respectând cu strictețe regulile și recomandările autorităților, câștigăm timp prețios și ajutăm sistemul medical să îi poată trata pe cei infectați.

Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire.

Să nu le îngreunăm și mai mult munca celor pe umerii cărora stă în aceste clipe critice o presiune uriașă!

Fiecare zi în care, prin comportamentul și atitudinea noastră, am contribuit la limitarea răspândirii infecției este o zi mai aproape de momentul în care ne vom relua cu toții activitățile cărora le ducem lipsa acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide.

Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea!

În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleși locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electorală.

Nu este momentul răfuielilor politice! A încerca să câștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat.

Gravitatea situației cu care ne confruntăm este fără precedent și tocmai de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată și de uzură.

Este inadmisibilă încurajarea discriminării împotriva celor care sunt, în aceste momente, vulnerabili. Toți cetățenii români, indiferent că sunt sănătoși sau bolnavi, au dreptul la protecție din partea statului român. Și vă asigur că statul român face toate eforturile pentru a depăși cu bine această grea încercare.

Împreună cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii evaluăm permanent evoluția răspândirii infecției. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate.

A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus! Bărbatul din Arad a decedat la scurt timp după ce a fost confirmat
A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus! Bărbatul din Arad a decedat la scurt timp după ce a fost confirmat

Ca om care iubește democrația, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhnește profund.

Generațiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privațiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile și libertățile decenii la rând înțeleg probabil cel mai bine cât de greu este să iei astăzi asemenea măsuri. Nu este o decizie ușoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor și a familiilor acestora.

Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului.

În egală măsură, însă, vom continua să-i ajutăm pe toți cei afectați de această criză. Măsurilor sociale și economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele și mai multor categorii de întreprinzători și oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăți.

Nu este nici un secret pentru nimeni care era starea economiei românești înainte de izbucnirea acestei epidemii.

România nu este acolo unde ne dorim cu toții să fie, nici în domeniul medical, nici în cel economic, dar acum nu este nici pe departe momentul de a învinovăți sau a căuta țapi ispășitori pentru șirul lung de decizii greșite din trecut.

Vă asigur însă de un singur lucru: tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le putem obține de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților care trec în aceste zile prin momente dramatice.

Astăzi avem avantajul apartenenței la marea familie europeană și lucrând împreună cu partenerii noștri sunt încrezător că vom trece mai ușor peste șocul social și economic provocat de această criză.

În momente de cumpănă, în care suntem puși în fața celor mai dure provocări, atunci arătăm cine suntem cu adevărat.

Este timpul compasiunii, al generozității și altruismului, trăsăturile de caracter definitorii ale unui popor greu încercat de istorie.

Eu cred în noi, românii, în forța noastră interioară și știu că uniți putem răzbi și de această dată, așa cum am făcut-o de nenumărate ori în trecut!
Vă mulțumesc!”. a transmis Klaus Iohannis.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A murit a șasea persoană infectată cu coronavirus! Bărbatul din Arad a decedat la scurt timp după ce a fost confirmat pozitiv

Un medic francez spune că a găsit un medicament care functionează spectaculos în cazurile pacienților infectați cu coronavirus: „Este imoral să nu îl folosim”

Cum poți afla dacă ai Coronavirus. Israel a creat HaMagen pentru smartphone

Bianca Drăgușanu și-a făcut o nouă operație estetică

Florin Călinescu a șocat toată România. Ce a zis juratul chiar în direct? E halucinant

CUTREMUR ÎN MEDIA! Cătălin Măruță a semnat cu Kanal D!? Pentru ce emisiune: este șoc total la Pro Tv

Biden, trădat de principalul aliat din Asia al SUA. Amenințarea Chinei e prea puternică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies