A murit Mihai Radu Smocot, cel care a proiectat pasajul secret al Reginei Maria din Castelul Bran

Este doliu în România. Mihai Radu Smocot s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Este doliu în inimile românilor. Inginerul Mihai Radu Smocot, cel care a lucrat la pasajul secret al Castelului Bran, a murit. Anunțul trist a fost făcut chiar pe rețelele de socializare.

”A pășit fără de întoarcere, întru odihna veșnică, în Tunelul Timpului, ing. Mihai Radu Smocot, structuristul care a gândit stabilitatea și soliditatea stâncii Castelului Bran. Prin profesionalismul său, a făcut posibile trăinicia și bucuria experienței Tunelului Timpului”, este mesajul trist.

Citeste si: Ioana Moldovan, în doliu! E distrusă de durere: ”Mulțumesc pentru acea seară”

Citeste si: A murit Edith Gonzalez. Actrița era bolnava de cancer

Citeste si: Otilia și Veronica, înmormântate chiar acum! E copleșitor ce s-a întâmplat chiar la începutul ceremoniilor

Mihai Radu Smocot a proiectat ”Tunelul Timpului”

Inginerul Mihai Radu Smocot a făcut posibilă modernizarea subterană a obiectivului. După îndelungi expertize geotehnice, geomorfologice, ale stâncilor și studii istorice, peste 100 de oameni din arhitectură, studii de rezistență, restaurare, instalații electrice, sanitare, termoventilații, precum și specialități tehnologice au lucrat la acest proiect, scrie observatorulbv.ro.

După 7000 de ore de studiu intens pentru această structură, 12 mineri au dislocat 300 de metri cubi de stâncă, pentru ca tunelul să existe. ”Tunelul Timpului” există și reprezintă un subiect foarte interesant pentru turiștii care merg să viziteze Castelul Bran. Pentru a se face posibilă legătura cu Parcul Regal, la poalele castelului, s-a săpat o galerie orizontală în piatră. Astfel că acest obiectiv turistic, Castelul Bran, a devenit unul dintre cele mai vizitate puncte din țara noastră, îar în anul 2017 a depășit 1 milion de vizitatori.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate