Admitere liceu 2020. Ierarhia mediilor la Evaluarea Națională, schimbată de etapa specială

Admitere liceu 2020. Ierarhia medilor de admitere la liceu s-a modificat după etapa specială la Evaluarea Națională, așa cum arată datele publicate sâmbătă de Ministerul Educației.

Distribuie pe:

Admitere liceu 2020. Ierarhia mediilor la Evaluarea Națională, schimbată de etapa specială
Admitere liceu 2020


In articol:

Cei 195 de candidați prezenți la sesiunea specială de Evaluare Națională au fost incluși în clasamentele județene, iar ierarhia cunoscută înainte de această etapă specială s-a schimbat în aproape toate județele. Situație neobișnuită în România, deoarece modificările au avut loc la jumătatea perioadei de completare a formularelor de înregistrare pentru admiterea pe calculator, adică pe 4 iulie 2020. Termenul limită pentru completarea formularelor de admitere este între 2 și 8 iulie.

"După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice.

Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie", potrivit Ministerului Educației.

Admitere liceu 2020. Ierarhia mediilor la Evaluarea Națională, schimbată de etapa specială
Admitere liceu 2020

Calculul mediei de Admitere liceu 2020

Admitere la liceu 2020. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Calculul mediei de admitere liceu se face astfel:

MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN*
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

*Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut Evaluarea Națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație conform modelului prevăzut în anexa 3 la OMEN nr. 4948/2019, cu modificările și completările ulterioare, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate și o depune la secretariatul unității de învățământ de proveniență în perioada prevăzută în calendar. Acești candidați nu pot fi repartizati computerizat în învățământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale. Mai multe informații pe http://ismb.edu.ro.

Admitere liceu 2020. Ierarhia mediilor la Evaluarea Națională, schimbată de etapa specială
Admitere liceu 2020

Calendar admitere liceu 2020

2–6 iulie 2020: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic Orice opțiune greșită poate conduce la repartizare nedorită;

3–7 iulie 2020: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată;

Citeste si: Fără precedent! Nota de la Evaluarea Națională i-a provocat o semipareză

10 iulie 2020: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a Vlll-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021;

10 iulie 2020: Afișarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat la liceu, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ;

13–20 iulie 2020: Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Etapa specială a Bacalaureatului începe azi! Câți elevi s-au înscris la proba de Limba Română

Calendar BAC 2020 sesiune specială

Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Bilanț Covid-19, 23 septembrie! Cel mai mare număr de infectări cu virusul COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies