Agentul care a spus că a fost presat de șefi să dea amenzi, concediat din Poliție! La o lună după ce a vorbit despre abuzurile și neregulile din sistem, l-au dat afară

Kovacs Valer, agent de poliție în Timiș, a declarat în urmă cu aproximativ o lună că unul dintre șefii din Poliție a făcut presiuni pentru amendarea populației.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Agentul Kovacs Valer, concediat din Poliție!
Agentul Kovacs Valer, concediat din Poliție!


In articol:

Kovacs Valer, preşedinte al Sindicatului SNPR – Decus filiala Timiş, a acuzat în urmă cu aproximativ o lună că unii șefi din Poliție fac presiuni asupra polițiștilor pentru ca aceștia să dea mai multe maenzi oamenilor, în baza ordonanțelor militare. El a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic orban pentru a scoate la lumină neregulile din sistem și abuzurile.

Acum, la patru săptămâni după ce a vorbit despre presiunile făcute de șefii din Poliție, agentul a rămas fără loc de muncă. le-a luat o săptămână superiorilor agentului Kovacs Valer pentru a oferi o justificare pentru destituirea lui. Nu au spus, însă, care sunt faptele concrete pentru care și-a pierdut postul.

Citeste si: Un celebru prezentator tv a făcut un anunţ cutremurător: „Vârsta, bolile și propria-mi inconștientă m-au lăsat fără picioare. De-abia reușesc să ajung la toaletă și niciodată nu știu dacă voi mai reuși să mă ridic de pe vas” EXCLUSIV

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Cum au justificat superiorii destituirea agentului din Timiș

„La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie. În perioada 2019-2020, faptele sâvărşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României”, au transmis oficialii IPJ Timiş printr-un comunicat de presă.

„Ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”, se mai arată în comnicat.

Citeste si: Iarna revine în România. Prognoza meteo dă termometrele peste cap

„În această situaţie procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020. În acest context politistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de poliţist”, a mai transmis IPJ.

Agentul Kovacs Valer susţine că destituirea sa din Poliţie a fost realizată în timp ce era în concediu medical, iar cercetarea sa disciplinară a fost realizată fără

Urmatorul articol
Citește și:

Lovitură dură în instanță pentru Anamaria Prodan! A pierdut definitiv procesul de faliment și nu își poate recupera banii!

Creatoarea Polidinului, celebrul vaccin românesc, nu crede în apariția rapidă a unui vaccin anti-Covid: „Perspectiva este îndepărtată”

Mădălina Ghenea se pregătește să facă pasul cel mare? Românca s-a împăcat cu italianul milionar și...surpriză! S-a fotografiat cu inelul

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies