Al optulea județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie
Județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în toate spaţiile publice din judeţ, decizia prevăzând că, în condiţiile unei crize privind aprovizionarea cu măşti, acestea nu trebuie să fie neapărat din cele de uz medical. Măsura va fi valabilă începând cu 10 aprilie, astfel încât oamenii să-şi poată procura sau confecţiona măşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a aprobat, marţi, o decizie prin care purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţ.

Citeste si: Lovitură uriașă pentru Nicușor Dan. Parchetul a intrat pe fir...

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Victor Slav nu s-a izolat singur. Cine îi este mereu alături: „Sunt cu...”

Citeste si: Interviu exclusiv cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Se măresc sau nu pensiile și alocațiile? Amănunte la Știrile Kanal D, de la ora 19.00

"Decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact). Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale”, anunţă un comunicat dat publicităţii de Prefectura Prahova.

Autorităţile stabilesc, astfel, că cei care ies în spaţiile publice pot utiliza eşarfe, măşti din material textil dens sau "orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”. 

Purtarea acestor mijloace este obligatorie pentru cei care "se deplasează pe raza judeţului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun”, se află în spaţii publice precum sediile unor instituţii publice, spaţii comerciale, pieţe agroalimentare, gări, autogări etc., dar şi pentru cei care fac în cazul deplasări scurte, în apropierea locuinţei, pentru nevoile animalelor de companie.

Măsura va fi valabilă din 10 aprilie. (Citeste si: S-a început testarea pentru al doilea posibil tratament pentru Covid-19)

Judeţul prahova devine astfel al optulea judeţ din România care aplică acestă regulă. Masca este obligatorie în Bacău, Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

Urmatorul articol
Citește și:

Livian, gelos pe gesturile Biancăi cu Andy, a încheiat definitiv relația: „Am terminat tot! Ce aroganțe și ce arfe...”

Inghetata dupa reteta Oliviei Steer. "E cea mai simpla, rapida si sanatoasa"

Iubitul Elenei Udrea, afirmație șocantă: Băsescu poate să învingă coronavirusul

Calendar ortodox 8 aprilie. Trei mari sfinti sunt pomeniti

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies