Alertă la nivel mondial! COVID-19 se reactivează la pacienții vindecați. Cum explică medicii?

Centrul de Control și Prevenire al Bolilor (CDC) din Coreea de Sud susține că virusul COVID-19 se poate reactiva în cazul persoanelor care au fost deja vindecate.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

COVID-19 se reactivează la pacienții vindecați. Cum explică medicii?

CDC: COVID-19 se poate reactiva la persoanele vindecate

Coronavirusul se poate „reactiva" la persoane care au fost vindecate, susţine Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC) din Coreea de Sud, potrivit Bloomberg.


In articol:

51 de pacienţi care s-au vindecat în Coreea de Sud au fost testaţi pozitiv din nou, anunţă Centrul. Însă, mai degrabă decât să fie infectaţi din nou, virusul e posibil să se fi reactivat la aceşti pacienţi, având în vedere că ei au fost testaţi pozitiv la scurt timp după ce au ieşit din carantină, a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul general al CDC.

„Deşi ne gândim la reactivare ca o posibilă cauză, este necesar un studiu pentru a înţelege. Au fost multe cazuri când un pacient în timpul tratamentului a fost negativ, iar a doua zi pozitiv”, a spus Jeong said.

Citeste si: Sexy-jurnalista și-a făcut bikini dintr-o mască medicinală și a ieșit pe balcon, în Berceni! Cum explică Ioana Popescu gestul: ”Am zis să le dau altă întrebuințare”

Citeste si: Adio, Felix Baumgartner? Gestul care a scos la iveală despărțirea dintre Mihaela Rădulescu și iubitul austriac

Citeste si: Ce i-a transmis Mirela Vaida lui Jador, în scandalul cu Vulpița

Un pacient este considerat vindecat după ce două teste făcute în interval de 24 de ore sunt negative. Miercuri, în Coreea de Sud erau 10.384 de cazuri de infectare, 6,776 de persoane fiind externate din spital.

COVID-19 se reactivează la pacienții vindecați. Cum explică medicii?

Doi buzoieni vindecați de coronavirus, testați din nou pozitiv

Testul a doi bărbaţi din Buzău, declaraţi vindecaţi de coronavirus în luna martie, a ieşit din nou pozitiv. Cei doi sunt asimptomatici, dar au fost internaţi în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar autorităţile anunţă că nu au intrat în contact cu alte persoane.

Este vorba despre doi veri din Buzău, de 29 şi 46 de ani, au venit din Italia în luna martie şi au intrat în carantină instituţionalizată, fiind testaţi. Rezultatele au fost pozitive pentru Covid-19 şi au fost internaţi într-un spital din Bucureşti, unde au primit tratament specific.

În 26 martie, cei doi au fost externaţi şi s-au izolat împreună într-un imobil, unde au fost monitorizaţi de medicii de familie.

În a 12-a zi de izolare, le-au fost prelevate noi probe, iar rezultatul testelor a ieşit pozitiv. Din acest motiv, cei doi bărbaţi, care sunt asimptomatici, au fost internaţi în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Autorităţile buzoiene dau asigurări că în ultimele două săptămâni cei doi veri au stat izolaţi şi nu au intrat în contact cu alte persoane.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate