Alexandru Arșinel a murit! Marele actor avea 83 de ani

Este vestea tristă a momentului. Alexandru Arșinel s-a stins din viață la 83 de ani.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Alexandru Arșinel a murit în astăzi, 29 septembrie 2022. Actorul avea probleme grave de sănătate și era internat la spitalul Spitalul Universitar din Capitală, unde și-a dat ultima suflare. Problemele sale de sănătate s-au agravat în ultima perioadă, iar marele maestru a ajuns de la multe ori la spital.

Ultima dată, actorul a ajuns la unitatea medicală pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat, dar se pare că starea s-a de sănătate s-a înrăutățit, motiv pentru care medicii au decis să-l mute la terapie intensivă. Acestea sunt ultimele vești pe care le aveam despre starea lui. 

„Domnul Alex andru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, conform unui anunț oficial din partea unității medicale.  

Acum, se pare că invenitabulul s-a produs, iar marele actor a murit. Vestea tristă a acestei seri a fost confirmată chiar de fiul său, care a dezvăluit pentru Fanatik.ro, că Alexandru Arșinel și-a dat ultima suflare: “Da, este adevărat!”,

a declarat Bogdan Arșinel. 

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani

Lumea teatrului este mai săracă odată cu pierderea celebrul actor Alexandru Arșinel, care a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Artistul, născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava, a avut o carieră impresionantă în lumea filmului. De-a lungul vieții, a interpretat zeci de roluri care i-a încântat pe spectator și cinefili.

Citeste si: „Iată definiția perfectă pentru neam prost”. Mihai Morar, reacție dură la adresa lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Coșmarul prin care trece Corina Dănilă! A fost dată afară din casă din cauza datoriilor...Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine- bzi.ro

Citeste si: Actorul care i-a luat locul lui Alexandru Arșinel primește un salariu uriaș, mai mare ca al fostului său șef! Vasile Muraru și-a construit trei case și a moștenit una!

Alexandru Arșinel absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de spectacole cu mii de reprezentații.

Printre acestea se numără „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”, potrivit teatrultanase.ro.

Premii și distincții

De-a lungul anilor, regretatului Alexadru Arșinel i-au fost decernate o serie de distincţii, premii şi titluri.

Citeste si: Mormântul lui Alexandru Arșinel NU este pe Aleea Artiștilor de la Bellu! Actorul și-a adus colegii să-i vadă locul de veci

 • Premiul special al UNITER pentru Teatrul de Revistă (2002)
 • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor (2004)
 • Premiul pentru spectacolele de musical, acordat la Gala Premiilor revistei „Actualitatea Muzicală” a UCMR (2008)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor „Confidenţial” pentru Management şi pentru întreaga carieră artistică (2009 şi 2010)
 • Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România (2010)
 • Premiul pentru întreaga carieră la Gala de Excelenţă a Zilelor cetăţii Târgovişte 2010
 • cetăţean de onoare al judeţului Suceava (2010)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Superlativelor VIP (2011)
 • Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012)
 • Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Românesc ” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes şi pentru activitatea desfăşurată la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (2013)
 • Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiul Bucureşti „în semn de respect pentru contribuţia adusă în dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc, pentru întreaga activitate în slujba Teatrului de Revistă bucureştean” (ianuarie 2018).
 • La 30 mai 2015, actorul Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.
 • În martie 2019, a fost premiat, alături de zeci de nume mari ale cinematografiei autohtone, cu Diploma Centenar „100 de ani de la Marea Unire- 100 de ani de film de centenary” la gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din Romania.
 • Pe 23 mai 2019 a primit din partea Prefecturii Suceava o diplomă de excelenţă „în semn de consideraţie pentru cariera artistică de excepţie dăruită scenei româneşti şi înţelegerii între oameni”.

 

SURSE: teatrultanase.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Hotărârea pe care Nicoleta Nucă a luat-o înainte de nuntă! Ce se va întâmpla cu fericitul eveniment: „N-am simțit că aș vrea...”

Emily Burghelea a aflat în sfârșit sexul celui de-al doilea copil! Viitoarea mămică a postat imagini emoționante cu momentul în care a primit vestea

Motivul neașteptat pentru care soția lui Rică Răducanu a ajuns să-i confiște pensia fostului portar! I-a lăsat pe toți mască atunci când a povestit: „Ăia sunt bani minați”

Iubirea și fericirea în cuplu își fac loc în viața a 5 zodii. Cei singuri își vor găsi jumătatea până la sfârșitul anului

DOLIU în muzică! A fost GĂSITĂ MOARTĂ în casă. Milioane de români îi fredonau piesele

Logodnica lui lui Culiță Sterp, veste emoționantă: „Abia aștept să ne cunoaștem”

O nouă meserie, la mare căutare în România. Salariile sunt pe măsură

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies