Alexandru Rafila, anunt despre pandemie in Romania: "14.000 de cazuri noi" - Cand se va incheia starea de urgenta

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, crede ca dupa Paste vor aparea peste 10.000 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

alexandru-rafila-coronavirus


In articol:

"Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi. Important e ca numărul de cazuri noi să nu crească foarte mult și nu la persoane care au boli cronice grave", a declarat prof. Rafila la Antena 3.

Cat mai dureaza starea de urgenta in Romania?

Profesorul Alexandru Rafila este de parere ca abia din luna mai se vor mai relaxa masurile impuse de autoritati.

"Nu pot să știu când se va opri starea de urgență, dar probabil că vom aștepta 2-3 săptămâni până vom ajunge la maximul numărului de cazuri noi. E important ca acest număr să nu crească vertiginos, să crească la o valoare care să permită asistența medicală corespunzătoare în această perioadă.

Citeste si:  Dr Vasile Astărăstoae dezleagă misterul cifrelor legate de pandemia de coronavirus

Citeste si: Marcel Ciolacu, atac la Guvern: "Sunteti criminali! Va bateti joc de romani"

Citeste si: Decizia radicală luată de autoritățile din Spania! Au relaxat o parte din restricţii după scăderea deceselor provocate de pandemie

Undeva în luna mai, să se permită reluarea activităților. E absolut necesară, lumea își dorește să revină la o situație cât de cât normală, chiar dacă diferită de ceea ce am trăit înainte. Păstrând această distanțare socială, regulile igienice, cred că putem relua activitatea economică. E imperios necesar să ne gândim la modul în care vom funcționa în perioada următoare", a precizat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, pentru sursa citata.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate