Decizia radicală luată de autoritățile din Spania! Au relaxat o parte din restricţii după scăderea deceselor provocate de pandemie

Autoritățile din Spania au hotărât să relaxeze o parte din restricțiile impuse în contextul pandemiei după ce s-a înregistrat o scădere a numărului de decese.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Spania a permis luni ca unele firme să îşi reia activitatea, dar a menţinut unele dintre cele mai stricte măsuri din Europa, în pofida scăderii numărului de decese provocate de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

Citeste si: Ies la iveală noi amănunte șocante. Cum l-a pedepsit Daniela Crudu pe iubitul bătăuș?

Decizia radicală luată de autoritățile din Spania! Au relaxat o parte din restricţii după decesele provocate de pandemie

Poliţia a împărţit măşti de protecţie oamenilor care mergeau la muncă, în cele mai importante noduri de transport, dar numai un număr mic de navetişti au fost văzuţi în staţia feroviară Atocha din Madrid, care de obicei este foarte aglomerată, iar traficul rutier a fost format în mare parte din autobuzele transporturilor publice.

Deşi autorităţile au permis reluarea unor activităţi, inclusiv în construcţii şi industria prelucrătoare, ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, a spus că Spania rămâne sub restricţii. Magazinele, barurile şi spaţiile publice vor rămâne închise cel puţin până în 26 aprilie.

Restricţiile au contribuit la încetinirea ratei de decese care a atins nivelul maxim la începutul lunii aprilie, iar unii angajaţi şi-au exprimat îngrijorarea că relaxarea ar putea duce la creşterea numărului de cazuri.

„Aş fi preferat să mai aştept încă 15 zile acasă, sau măcar o săptămână şi abia apoi să revin”, a declarat Carlos Mogorron, un inginer în vârstă de 27 de ani din Extremadura, în vestul Spaniei, care urma să revină marţi la serviciu.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Spania a înregistrat luni cea mai mică creştere zilnică a numărului de decese şi infecţii noi de la începutul lunii martie, bilanţul cumulat urcând cu 517, la 17.489.

Citeste si: Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că numărul cazurilor confirmate de coronavirus a totalizat 169.496, în creştere de la 166.019 în ziua precedentă.

Asociaţia de afaceri CEOE a avertizat că multe companii, în special firmele mici, care reprezintă cea mai mare parte din economia spaniolă, nu au acces a echipamente de protecţie, precum mănuşi şi măşti necesare pentru a garanta siguranţa angajaţilor.

Citeste si: Vedetele din România, distruse de criza COVID-19! Unii fac apel la mila primului-ministru, alții s-au apucat de videochat

Motivele pentru care autoritățile au recurs la această decizie 

Unii lideri regionali au criticat măsurile, de teamă că epidemia de coronavirus, care a afectat grav economia, cu pierderea a circa 900.000 de locuri de muncă de la jumătatea lunii martie, s-ar putea agrava din nou.

Companii pornind de la producătorul de turbine eoliene Siemens Gamesa şi până la gigantul de modă Inditex au început să îşi reia activităţile, dar producătorul auto Seat, parte a grupului german Volkswagen, are activităţile oprite în continuare.

Citeste si: Noul coronavirus este de zece ori mai letal decat gripa H1N1. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul

Grupul industrial Nicolas Correa, din Burgos, a anunţat că va lua măsuri pentru a pune pe primul plan sănătatea angajaţilor săi.

„Vom continua să lucrăm în schimburi, cu intrări şi ieşiri separate pentru a evita concentrarea la un loc a unui număr mare de angajaţi”, a arătat grupul, adăugând că toţi lucrătorii vor primi echipament de protecţie.

În Catalonia, regiunea cea mai afectată de epidemie din Spania, guvernul a avertizat să reluarea unora dintre activităţi ar putea duce la creşterea numărului de infecţii şi ar anula progresele obţinute prin distanţarea socială.

Guvernul regional a emis recomandări, între care măsurarea temperaturii angajaţilor înainte de a intra la locul de muncă şi controale la ieşirile din staţiile de metrou, pentru a garanta o rată de ocupare de numai o treime.

Sursa: News.ro

Urmatorul articol
Citește și:

Al patrulea caz de coronavirus, confirmat în Ministerul Justiţiei

Clujeancă amendată de Poliția Locală după ce l-a criticat pe primar pentru măsurile luate în plină pandemie de coronavirus: „Libertatea de exprimare nu se află printre...

Antonia, ce ai făcut? O fotografie cu vedeta într-o ipostază fierbinte a scăpat pe Internet. Bărbații au fost în delir

Femeie din Lugoj, depistată cu coronavirus după ce a fost tratată de o asistentă infectată! „Celelalte așteaptă cu sufletul la gură rezultatul”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies