Alexandru Rafila, anunț devastator: Vom avea mai mulți morți în următoarele săptămâni

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, face o declarație care dezarmează lumea medicală. Profesorul susține că în următoarele săptămâni va exista o creștere a cazurilor de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar și numărul morților. 

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Alexandru Rafila, anunț devastator: Vom avea mai mulți morți în următoarele săptămâni
Alexandru Rafila, anunț devastator: Vom avea mai mulți morți în următoarele săptămâni


In articol:

Membru în Comitetul Executiv al OMS, Alexandru Rafila, a declarat luni seară, la Digi24, că în perioada următoare numărul deceselor provocate de Covid-19 o să crească.

Alexandru Rafila a explicat că, statistic, 5% din pacienții Covid-19 dezvoltă o formă gravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă. De asemenea, el a mai arătat că există un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și creșterea numărului de cazuri grave, pentru că un pacient nu are nevoie chiar de a doua zi de terapie intensivă, boala se agravează într-o perioadă de timp.

Citeste si: Mersul cu trenul, un adevărat risc de infecție cu COVID-19: Iată cum autoritățile nu reușesc să protejeze oamenii în fața virusului

Citeste si: Daniel Buzdugan și-a făcut testul de Covid-19! „Toți cei care v-ați vazut cu mine în ultimele două săptămâni...”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: CAZ ȘOCANT! Femeie decedată este lăsată în apartament din cauza COVID-19. Autoritățile nu intervin!

Reprezentantul României la OMS, profesorul Rafila, spune că este de așteptat ca această perioadă pe care o traversăm acum, cu peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, să aibă consecință creșterea numărului de pacienți în stare gravă și chiar decese peste câtva timp.   

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a explicat Alexandru Rafila.

El a spus că este important ca sistemul sanitar să fie pregătit pentru această evoluție, care este predictibilă.

Bilanț COVID-19

Luni, 03 august, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 823 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, dar la un număr mai mic de teste, de doar 8.045. Crește însă numărul românilor internați la Terapie Intensivă și se atinge un nou record de 419 pacienți.

Profesorul Alexandru Rafila a mai explicat că este normal ca numărul de cazuri noi de coronavirus să rămână ridicat chiar și la mai puține teste efectuate în weekend, pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Tragedie în lumea interlopă! Emi Pian a fost ucis în stil mafiot azi-noapte

Daniel Buzdugan și-a făcut testul de Covid-19! „Toți cei care v-ați vazut cu mine în ultimele două săptămâni...”

Cine e Emi Pian, șeful clanului Duduianu, omorât în stil mafiot pe o stradă din Capitală

Mersul cu trenul, un adevărat risc de infecție cu COVID-19: Iată cum autoritățile nu reușesc să protejeze oamenii în fața virusului

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies