Alexandru Rafila, despre numărul real al românilor infectați! Câți s-au îmbolnăvit, de fapt, de COVID-19: „Probabil aproape 10 milioane de persoane”

Cifra oficială raportată de autorități este de 1,8 milioane de români infectați cu virusul SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei și până în prezent. Ministrul Sănătății crede, totuși, că cifra este cu mult mai mare în realitate.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Alexandru Rafila contrazice statisticile oficiale! Ministerul Sănătății a declarat public că este de părere că în realitate numărul românilor care s-au infectat de la apariția virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre și până în prezent este cu mult peste ceea ce au raportat până în prezent autoritățile sanitare. În statisticile oficiale doar 1,8 milioane de oameni figurează ca fiind trecuți prin boală, dar medicul crede că cifra reală a acestora se învârte, de fapt, în jurul a

10 milioane de persoane. 

„A fost un număr mare de persoane care a trecut prin infecție, mai ales în valul al patrulea. Noi avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală. Probabil că numărul lor este mult mai mare. Multiplicarea care este de obicei utilizată este cu 5, deci probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecție, plus persoane vaccinate. Unii au fost și vaccinați și au trecut și prin boală.

Nu putem să facem o estimare extrem de clară, dar speranța pe care cred că o avem cu toții, indiferent de ce parte a baricadei suntem, fie că suntem medici, fie că discutăm de populația generală, să există o patogenitate redusă și într-adevăr să putem să trecem mai ușor peste acest val 5, dar nu putem să neglijăm măsurile care să permită accesul la serviciile de sănătate, serviciile medicale ambulatorii, medicația antivirală și testarea”, a declarat Alexandru Rafila în

urmă cu puțin timp. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Poate asta e ultima dată” Getuța Sterp cu ochii în lacrimi înainte de nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Bilanț coronavirus, 30 decembrie 2021

Pentru scurt timp, românii au răsuflat liniștiți în ceea ce privește situația epidemiologică. Pe finalul valului patru generat de varianta Delta, cazurile de infectare au scăzut dramatic, însă, astăzi, 30 decembrie 2021, autoritățile au raportat o explozie de infectări. Aproape 1.500 de români au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar 37 și-au pierdut viața din cauza virusului.

Citeste si: Virgil Musta, previziuni sumbre în ceea ce privește valul Omicron în România: „ Îl vom depăși, dar cu pierderi de vieți omenești”

Tulpina super-mutantă Omicron a făcut deja primele cazuri de îmbolnăvire pe teritoriul țării noastre, iar specialiștii sunt aproape siguri că va genera un nou val pandemic începând cu mijlocul lunii ianuarie, fiind cea mai contagiasă variantă a virusului SARS-CoV-2 din câte există la momentul actual. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alte 13 cazuri de infectare cu tulpina Omicron, confirmate în România. Cele mai multe sunt în București

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Durata carantinei se schimbă în România! Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății vrea să se ferească de o carantină dură după sărbători. Alexandru Rafila: „Dorim să evităm un lockdown care ar afecta foarte tare economia!”

Baba Vanga, profeție pentru 2022. Virusul arctic ar putea lovi populația: "Cei care vor scăpa, vor muri de o boală oribilă"

Problemele cu banii se termină pentru Gemeni, Capricorni și încă 6 zodii

CASA DE PENSII a făcut anunțul chiar acum! Vestea momentului pentru acești români. Se poate ieși la PENSIE

Cine este Sebastian Crăciunescu. Bărbatul s-a căsătorit cu Geta Sterp

L-a părăsit, dar acum plânge după Dragnea. Ce se întâmplă, de fapt, cu Irina Tănase

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies