Alexandru Rafila își dorește ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide

Alexandru Rafila susține faptul că trebuie regândită metoda de testare.

Alexandru Rafila își dorește ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Medicul Alexandru Rafila este de părere că trebuie regândit modul de testare, pentru că doar așa poate se poate ține sub control situația, mai ales în condițiile apariției unei noi tulpini de coronavirus. În plus, cadrul medical a mai adăugat faptul că medicii de familie să fie incluși în procedura de testare cu teste rapide. 

"Am văzut chiar acum că Ministerul Sănătăţii se gândeşte la introducerea altor indicatori privind acele praguri care să ducă la oprirea sau la repornirea anumitor activităţi, pe motiv că cetăţenii români se testează acasă cu teste rapide şi din cauza asta s-a pierdut controlul. Eu nu cred că cetăţenii români sunt chiar aşa de diferiţi faţă de toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi toate ţările au o monitorizare apropiată de adevăr a evoluţiei pandemiei şi în România nu există acest lucru. Nu cred chestiunea asta. Eu cred că trebuie regândit modul de testare. Cu toate că am făcut multe demersuri, am încercat să-i convingem profesional, nu politic, nu există accesibilitate la testare", a declarat dr. Rafila într-o conferinţă de presă la sediul PSD. 

Alexandru Rafila vrea ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide

De asemenea, Alexandru Rafila mai susține faptul că își dorește ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, declarații cu privire la vaccinarea profesorilor: ”Va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală”

Alexandru Rafila își dorește ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide
Alexandru Rafila își dorește ca medicii de familie să fie testați cu teste rapide[Sursa foto: Captură YouTube]

" De ce nu introducem medicii de familie în procedura de testare cu teste rapide? Am discutat despre înfiinţarea de centre de recoltare a testelor care să fie la îndemâna oamenilor, nici lucrul

acesta nu se face. E o chestiune pe care n-o înţeleg. Profesional n-o înţeleg, dar rămâne să vedem care vor fi măsurile pe care le ia Ministerul Sănătăţii. Oricum, fără această intensificare a testării nu poţi pune în aplicare măsura întăririi supravegherii epidemiologice. Discutăm acum de noua tulpină de coronavirus.(...) Dacă am avea o testare corespunzătoare, atunci putem face şi supraveghere epidemiologică(...) şi cazurile suspecte pot fi investigate în continuare pentru secvenţierea de care discutam şi pentru izolarea acelor focare astfel încât să limitezi transmiterea acestei tulpini", a arătat Alexandru Rafila.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de ultima oră despre deschiderea școlilor! "Este absolut fezabil..."

Alexadru Rafila face anunțul momentului! Pacienții infectați cu COVID-19 trebuie să se ferească de aceste medicamente

Alexandru Rafila îl acuză pe Nelu Tătaru că e responsabil pentru creșterea numărului de infectări cu COVID-19: ”El nu a înțeles un lucru”

Horoscop Zilnic Vineri 26 Februarie 2021: Peștii sunt sfătuiți să prindă curaj și să ia decizii

Dragnea a distrus-o complet pe Viorica Dăncilă. Ce i-a făcut din închisoare

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

S-a decis cel mai așteptat moment în TV. Antena 1 anunță o mare lovitură pe piață

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies