Alexandru Rafila, reacție în cazul lui ÎPS Pimen, aflat în stare gravă din cauza virusului: „Ne arată o evoluție necontrolată a bolii”

Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Alexandru Rafila, reacție în cazul lui ÎPS Pimen, aflat în stare gravă

IPS Pimen, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a fost transferat, în stare critică, la Institutul Matei Balș, din Capitală. Prof. Alexandru Rafila a vorbit pentru Digi24 despre starea de sănătate a acestuia.

El a declarat că infectarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților cu coronavirus este legată de „focarul Suceava”.

„Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru că ne arată că o evoluție necontrolată a bolii, din cauza unei lipse de acțiune sau a unor comportamente total necorespunzătoare, fac ca un oraș relativ mic, cum este Suceava, care are în jur de 120.000 de locuitori, să producă un sfert din cazurile din România, ceea ce este impresionant”, a spus Rafila, potrivit sursa citată.

Citeste si: Pepe s-a luat singur la misto dupa ce a primit amenda in noaptea de Inviere: "Lumina sfanta costa"

Citeste si: O familie din Timis sta cu cadavrul bunicii in casa. Nu o poate ingropa pana nu e gata testul pentru coronavirus

Citeste si: Tanar din Zalau, retinut dupa doua postari pe Facebook. Mesajele care i-au alertat pe politisti

Alexandru Rafila, despre infectarea ÎPS Pimen: „A avut un trai destul de ascetic”

Prof. dr. Alexandru Rafila a mai adăugat că ÎPS Pimen a avut o un „trai destul de ascetic”, iar anumite bolie periculoase l-au ocolit.

Alexandru Rafila, reacție în cazul lui ÎPS Pimen, aflat în stare gravă

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet l-au ocolit și în această situație”, a declarat Alexandru Rafila la postul de televiziune.

IPS Pimen, transferat de urgență la Matei Balș. Este în stare critică

Sursele medicale au dezvăluit că decizia s-a luat după mai multe seturi de analize în urma cărora s-a constat că, deși ÎPS Pimen a avut o formă de boală medie, aceasta a evoluat cu ușurință spre o formă severă. Decizia s-a luat și ținându-se cont de vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului.

Cu același elicopter medical va fi transferat la „Matei Balș” și un alt pacient, tânăr, cu COVID-19, intubat, cu o formă foarte gravă de boală. (Citeste si: Italia relaxează restricțiile. Anunțul premierului Conte)

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate