Amănunte neștiute despre Giorgiana Hossu, propunerea pentru șefia DIICOT! Câștigă peste 200.000 de lei pe an și s-a ocupat de o mulțime de dosare celebre

Giorgiana Hossu, propunerea pentru șefia DIICOT, are la activ o mulțime de dosare celebre.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Giorgiana Hossu

Elena Giorgiana Hossu, propunerea pentru șefia DIICOT, are la activ o mulțime de dosare celebre. Giorgiana a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în anul 1995. După ce a terminat facultatea, aceasta a lucrat până în 1998 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Din 1998 până în 2004 aceasta a lucrat ca procuror în cadrul Parchetului General iar în 2004 a primit postul de procuror în cadrul DIICOT.

A mai ocupat funcția de procuror-șef al Biroului de combatere a macrocriminalității economico-financiare în cadrul DIICOT în perioada 2007-2012 și funcția de procuror-șef al Servicului de combatere a macrocriminalității economico-financiare tot în cadrul DIICOT. Giorgiana Hossu are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT și în perioada 2013-2015. Hossu a candidat fără succes în 2015 la funcţia de procuror şef al DIICOT, pierzând competiţia în favoarea lui Daniel Horodniceanu, notează capital.ro. 

Citeste si: Crima care a îngrozit România în urmă cu mulți ani: și-a ars soțul o noapte în cuptorul de pâine! Asemănările cu dosarul lui Gheorghe Dincă

Citeste si: Ce sumă exorbitantă trebuie să plătească Gheorghe Dincă pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu

În mai 2016, Giorgiana Hossu a depus o cerere la CSM prin care a solicitat încetarea activităţii la DIICOT, ea revenind la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Motivul pentru care Giorgiana Hosu a plecat în 2016 de la DIICOT a fost faptul că ministrul Justiţiei de atunci, Raluca Prună, nu a mai propus-o pentru un nou mandat în structura de conducere a Direcţiei.

Amănunte despre Giorgiana Hossu, propunerea pentru șefia DIICOT

Printre dosarele pe care le-a instrumentat se numără și cel al omului de afaceri israelian Sorin Beraru, care a fost anchetat pentru fraudarea cu peste 3,5 milioane de dolari a societăţii CICO. După ce a încercat să o mituiască pe Giorgiana Hosu cu jumătate de milion de euro pentru a renunţa la anchetă, Sorin Beraru a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Giorgiana Hossu

Alte dosare instrumentate de procuror sunt: cel al omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la opt ani închisoare în dosarul falimentării CFR Mesagerie, cel al lui Omar Hayssam, care a primit 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”.

Ce avere are Giorgiana Hossu? Soțul ei câștigă anual 89622 lei din salariu și 124800 lei din pensie 

Elena Giorgiana Hossu ocupa funcția de procuror şef interimar al DIICOT în vara anului trecut când a început cazul Caracal. Potrivit declarației sale de avere, Hossu are un credit în valoare de 45.000 lei, scadent la finalul anului 2020. Are un venit anual de 120.844 lei din partea PICCJ și 98.854 lei din partea DIICOT. Soțul acesteia lucrează la Centrul pentru despăgubiri și are un salariu anual de 89.622 lei. În plus, mai primește și o pensie de la MAI în valoare de 124.800 lei pe an.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate