Ana Porgras, bătută la antrenamente? ”Mă afectau acele episoade...”! Ce spune Faimoasa de la Survivor despre metodele dure folosite de Bellu și Bitang?

Ana Porgras de la Survivor România 2021 a fost mai bine de doi ani în lotul național de gimnastică și a învățat pe pielea ei ce înseamnă un regim de viață spartan.

Ana Porgras
Autor: Radu Constantin

In articol:

Ana Porgras a fost eleva cuplului de antrenori Octavian Bellu – Mariana Bitang iar în perioada 2009 – 2012 a fost om de bază a echipei naționale de gimnastică, adjudecându-și ultimul aur mondial pe care România îl are până în acest moment în gimnastică.

Ana Porgras: ”Se enervau și ridicau tonul”

Ana recunoște că i-a fost extrem de greu să suporte regimul de viață și de antrenament pe care cei doi îl impuneau în vederea obținerii marii performanțe, cu atât mai mult cu cât era doar un copil la acea vreme. Totuși, sportiva spune că nu a fost niciodată victima bătăilor primite din partea antrenorilor, așa cum fosta mare campioană Maria Olaru descria în cartea sa autobiografică. Pe de altă parte, Porgras spune că antrenorii ”țipau mult” și că acest lucru o demotiva, mai ales că era o fire ceva mai sensibilă.

Ana Porgras
Ana Porgras a cucerit aurul la Mondialele din 2010

 „Cel puțin cu mine, n-a existat niciun episod în care să fiu bătută sau agresată. Sigur, erau momente când se mai enervau pentru că greșeam repetat vreun exercițiu, mai ridicau tonul, iar azi îi înțeleg, pentru că trebuie să găsești o metodă de a motiva sportivul dacă vezi că apare ceva ce nu merge.

Mă afectau însă aceste episoade, fiindcă am fost mereu un copil sensibil. Simțeam că nu sunt înțeleasă, că nu așa fac performanță, că nu așa pot să dau ce-i mai bun în mine. Dar eram perfect conștientă că a ajunge în vârf presupune asumarea unor sacrificii", a povestit Ana Porgras într-un interviu acordat publicației Gazeta Sporturilor.

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Citeste si: Războinicul Musty de la Survivor România, primele declarații după eliminare! „Toți am încercat să vorbim cu Albert, să-l apropiem de noi”

Maria Olaru: ”Ne-a altoit simplu și îndesat”

Maria Olaru, dublă medaliată olimpic și dublă campioană mondială la gimnastică, a mărturisit în cartea ei biografică despre faptul că a fost victima abuzurilor din partea anternorilor ei de la acea vreme, Maria Bitang și Octavian Bellu.

„Ne feream noi, dar... cum să scapi, unde să fugi, unde să te adăpostești în cabina aia? Ne-a altoit simplu, îndesat și „mobilizator”, cum se spune.(...) Îndeplinea, poate, o îndatorire- una educativă? Aveam să ne convingem că așa era, când doamna Mariana, extrem de satisfăcută, m-a abordat cu un zâmbet sadic pe buze, dar fără să miște din ele: „Băi, Olaru! În loc de mii de dolari, ar trebui să iei mii de pumni în gură”. Îmi fuseseră deja administrați prin delegație. Și nu pumni. Și nici mii. Nici în gură! Câteva scatoalce acolo... Nu m-am deranjat să îi răspund cu gura. Doar cu privirea. Și, apoi, cu felul în care am evoluat în concurs. Era de ajuns.(...)

Citeste si: Câți bani primește Ana Porgras de la statul român? Iubita lui Zanni e ultima româncă medaliată cu aur la mondialele de gimnastică! EXCLUSIV

Citeste si: Câți bani primește Ana Porgras de la statul român? Iubita lui Zanni e ultima româncă medaliată cu aur la mondialele de gimnastică! EXCLUSIV

Ana Porgras
Ana Porgras și-a dorit mereu să fie liberă

Și acum îmi sună în urechi refrenul dumneai preferat, rostit cu o voce superior scârbită de parcă-i era o nesfârșită greață de tot și de toate: „Ce să faci, Bellu, cu țărăncile astea? Nu vezi că au călcâiele crăpate, de la cântă greierii în ele?” Nici nu știam că greierii cântă în călcâie”, a povestit Maria Olaru în cartea pe care a lansat-o în urmă cu câțiva ani.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Publicul îl salvează pe Albert Oprea de la eliminare la Survivor România! E rândul Războinicului să facă o nominalizare: „Voi vota din criterii sportive!”

Războinicii câștigă meciul de comunicare la Survivor România și primesc mesaje video de la mamele lor. „Suntem niște fraieri că nu ne prețuim părinții!”

I-a căzut o creangă uriașă în cap la Survivor România și a sărit la bătaie de ciudă. Jador, pe burtă de râs: „Te-a pedepsit Dumnezeu, că ai votat-o pe Elena!” VIDEO

Horoscop saptamanal 19-25 Aprilie 2021: Ușile succesului se vor deschide pentru pentru Berbec

Se ridică restricțiile în România! Ministerul Sănătății a dat cea mai bună veste a momentului. Când se va întâmpla

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies