Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

Un loc de muncă în Poliția Română reprezintă, în acest moment, o oportunitate la care mulți români visează. Printre avantajele unui job în Poliție se numără: stabilitatea, ”seriozitatea” angajatorului, sporurile și ieșirea anticipată la pensie (față de alte locuri de muncă).

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

politisti
Polițiști, în pas de defilare

politisti
Polițiști, în pas de defilare


In articol:

Dacă vrei să devii un om al legii și nu ai studii de specialitate, respectiv Academia de Poliție sau Școala de Subofițeri de la Câmpina, există varianta ocupării prin concurs al unui post ”extern”. În termeni de specialitate, este ceea ce se numește ”personal contractual”, respectiv personal civil într-o structură militarizată.

Cele mai importante condiții pentru a lucra în Poliție: să fii român și să nu ai probleme cu legea

Cei care își doresc să lucreze în Poliție trebuie însă să îndeplinească anumite condinții. Cea mai importantă este că Poliția angajează doar români. Astfel, candidații trebuie să aibă cetățenie și domiciliu stabil în România. De asemenea, cei care vor să se angajeze în Poliție vor avea de trecut un examen medical prin care să fie declarați apți pentru serviciul pe care urmează să-l presteze. În cazul celor cu studii superioare, ei trebuie să dovedească și faptul că sunt apți din punct de vedere psihologic.

Foarte important este și cazierul. Persoanele care au suferit codamnări, cu suspendare sau cu executare, sunt respinși din start. Atenție, și o eventuală amendă penală sau sancțiune administrativă te poate din cursa pentru un post în această structură. De asemenea, candidații care se află în curs de urmărire penală sau sunt într-o judecată penală nu au voie să se angajeze în Poliție.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

E obligatoriu stagiul militar pentru a lucra în Poliție?

O altă regulă spune că bărbații ar trebui să aibă, de regulă, serviciul militar alternativ îndeplinit. Aceasta este o condiție obligatorie pentru anumite poziții din cadrul Poliției și va fi specificată în anunțul pentru respectivul job.

Evident, pentru fiecare poziție scoasă la concurs, există condiții specifice, care vor fi date publicității în momentul în care postul este scos la concurs. Pentru a putea susține concursul, fiecare candidat trebuie să îndeplinească toate aceste condiții.

Angajări în Poliție 2021: unde sunt postate anunțurile pentru posturi vacante?

Posturile vacante de personal contractual se dau publicității prin departamentele de resurse umane din cadrul Poliției cu cel puțin 15 zile înainte de data organizării concursului. Anunțurile se publică în presă, pe website-ul instituției și la sediul unitărții organizatoare.  

Posturile libere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi postate la această adresă.

De asemenea, pentru bucureștenii care vor să lucreze în cadrul acestei instituții, anunțurile Direcției Generale a Poliției Municipiului București vor fi postate la această adresă.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Despre ce e, de fapt, vorba în teste psihologice care se dau în Armată, Poliție și Jandarmerie

Locuri de munca in Canada. Autoritatile vor sa angajeze un milion de imigranti

Horoscop rune 26 octombrie – 1 noiembrie. Mihai Voropchievici spune care sunt cele două zodii care vor avea parte de certuri și scandal. O alta își va îndeplini toate visurile

FBI-ul britanic face angajari! Uite ce trebuie sa faci si ce salariu vei primi daca esti selectat!

Ce salariu poți avea dacă te angajezi în Armata Română în 2020

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies