Anticorpii obținuți în urma infectării cu Covid-19 și valabilitatea lor. Ce se întâmplă, de fapt, după vaccinare?

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, anticorpii Covid ar avea o durată între 6 și 12 luni. Conform cercetătorilor, persoanele care au obținut anticorpii Covid și care se și vaccinează dobândesc o supraimunitate în fața bolii.

Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Potrivit unui studiu realizat de echipa condusă de Michel Nussenzweig, șeful Laboratorului de Imunologie Moleculară al Universității Rockefeller și cercetător al Institutului Medical Howard Hughes, pacienții care au fost infectați cu virusul SARS-COV-2 sunt protejați împotriva de anticorpi între 6 și 12 luni.

Cercetăriile în domeniu arată că o persoană care are anticorpii specifici infecției cu Covid-19 și care se și vaccinează ar avea o imunitate care durează un timp îndelungat.

Citeste si:  Coadă la mici sau la vaccin? Piața Obor, luată cu asalt de la primele ore ale dimineții

Supraimunitate împotriva coronavirusului

Echipa de cercetători împreună cu Michel Nussenzweig a analizat 63 de mostre de sânge de la diferite persoane care au fost infectate anul trecut cu Covid-19. Dintre acestea, 26 de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză din vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech. În urma studiului s-a constatat că anticorpii produși după infectare au crescut după vaccinare în ceea ce privește numărul și forța lor.

 

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Mai mult, la un an după infectare, activitatea neutralizatoare împotriva tuturor formelor de virus incluse în studiu era mai mică la persoanele care nu au fost vaccinate.

Citeste si: MERS-CoV este noul pericol global. Se anunță o nouă pandemie?

Concluziile studiului realizat de echipa lui Michel Nussenzweig demonstrează faptul că vaccinarea conferă o supraimunitate persoanelor deja infectate în trecut cu SARS-COV-2.

mask-4898571-960-720.webp

Împotriva noilor tulpini ale virusului, cercetătorii sunt de părere că un vaccin de „întărire” programat în mod adecvat ar putea să ofere imunitata mult dorită și necesară. 

Bilanțul complet Covid-19 al zilei, 13 iunie 2021

Până în acest moment, în România au fost confirmate 1.079.726 de cazuri ale persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Dintre aceștia, 1.044.237 au fost declarați vindecați. Din păcate, 31.834 de persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața. 

În intervalul 12.06.2021(ora 10:00)-13.06.2021(10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese, ale unor pacienți infectați. Dintre aceștia, 14 erau bărbați și 15 femei. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

România va primi aproape un milion de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech

Bilanț coronavirus, 9 iunie 2021. Tot mai puține cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19 la copii: ”Nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase”

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Gina Pistol l-a scos din minți pe Gigi Becali. Abia acum s-a aflat adevărul care a ruinat viața unui om

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies