Anunțul făcut de doctorul Adrian Streinu-Cercel: "În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus”

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, a adus o veste bună românilo în plină pandemie de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Un vaccin experimental împotriva coronavirus va ajunge și în România în perioada următoare.

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. 

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a declarat directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, pentru antena3.ro.

Citeste si: Care este diferența dintre gripă, alergie și coronavirus

Citeste si: Fosta iubită a lui Leo de la Strehaia s-a înfuriat pe soprana Felicia Filip! Renata e indignată că aceasta ar fi trimis nişte câini în mâna hingherilor: „Mai jeg decât jegul”

Coronavirus. O româncă a povestit cum e situația în Spania

O româncă stabilită în Spania a povestit că autoritățile de acolo au luat măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Oamenii stau izolați în case și multe centre comericale s-au închis. Militarii, jandarmii și polițiștii sunt mereu pe străzi pentru a se asigura că cetățenii respectă reglulile impuse.

„Soldatii și militarii stau pe strazi, ne urmaresc. Ii lasa in pace doar pe cei care merg la munca. Te opresc si iti cer sa le prezinti actele, te intreaba unde te duci. Daca te duci dupa paine, la magazin, asteapta sa te intorci”, a povestit românca în vârstă de 47 de ani.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate