Anunțul zilei. BNR a lansat noua monedă. News Alert

Banca Naţională a României - BNR lansează luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului - Obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium”.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

BNR lansează moneda


In articol:

Banca Națională a României - BNR a și stabillit valorea pe care moneda o va avea. Conform informațiilor oferite de reprezentanții BNR, valoare nominală a monedei este de 10 lei, are o formă rotundă, diametrul de 13,92 mm, greutate de 1,224 g şi cant zimţat.

Citeste si: Horoscop săptămânal Cassandra 2 - 8 martie 2020. Trei zodii ajung la epuizare

Pe cealaltă parte a monedei ne este prezentată o fibulă şi un inel din aur. Ambele însemne fac parte din inventarul de obiecte de orfevrărie romană târzie de la Carsium (Hârşova), cărora li se alătură inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2020” şi stema României.

Citeste si: Cum poți să îți iei o locuință fără să iei un credit pe 30 de ani?

Reversul monedei prezintă bijuterii din aur din inventarul de obiecte de orfevrărie romană târzie descoperit la Carsium (Hârşova) şi inscripţiile în arc de cerc „ISTORIA AURULUI – ORFEVRARIE ROMANA TARZIE” şi ,,CARSIUM”.

Citeste si: Detalii incredibile din referatul procurorilor în cazul Sorinei Pintea: Cum ar fi circulat șpaga în sistem


Număr limitat de monede de aur

Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. De asemenea, broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Citeste si: Sentință controversată în cazul Caracal. Ce se întâmplă cu familia Măceșanu

Citeste si: Imagini de la domeniul de 50 de hectare de pe Transalpina al premierului Florin Cîțu! Cum arată terenul și ce vrea politicianul să construiască aici

Cât de costă moneda

Tirajul pentru această emisiune este de 1.000 monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 480,00 lei. Monedele din aur cu tema Istoria aurului – Obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale din Bucureşti, Iași, Timișoara,Cluj, Constanţa și Dolj ale Băncii Naţionale a României.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate