China a trimis armata să testeze întreaga populație

Imagine cu caracter ilustrativ

Actualitate

Armata chineză a intervenit! Cea mai grea lovitură pentru populația din China

China a cerut testarea tuturor cetățenilor, după ce un nou val de infectări cu COVID-19 a fost înregistrat pe teritoriul țării.

Oficialii chinezi au luat decizia de a testa întreaga populație a Chinei, în contextul în care țara se confruntă cu un nou focar COVID-19, relatează Reuters. Armata și mai mulți angajați din sectorul medical au fost deja trimiși la Shanghai, pentru a începe campania de testare.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Rusia și China, în contextul războiului din Ucraina: „Ducem colaborarea la alt nivel, într-o nouă eră”

China și-a trimis armata să efectueze teste Covid pentru întrega populație

China se confruntă din nou cu un val de infectări, după ce numărul cazurilor a crescut alarmant, din cauza răspândirii accelerate a variantei Omicron. Dată fiind situația extrem de îngrijorătoare, oficialii chinezi au decis să trimită peste 2.000 de membri din cadrul armatei la Shanghai, pentru a da startul unei campanii de testare la nivel național.

Mai mult, peste 10.000

de angajați din sectorul medical au ajuns în cel mai mare oraș din China, cu scopul de a testa întreaga populație, de 26 de milioane de locuitori. Potrivit unui înalt oficial chinez, țara ar dispune de 12.400 de instituții care ar putea procesa până la 900 de milioane de teste pe zi.

China se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Un nou focar COVID-19 depistat în China, de la începutul pandemiei

În timp ce în Europa majoritatea statelor au renunțat la restricții și încearcă să revină, pe cât posibil, la normalitate, China se confruntă cu un nou focar generat de virusul nimicitor.

Autoritățile de la Shanghai au raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice numai pentru data de 3 aprilie.

Citeste si: China, anunț de ultim moment: "Nu vom accepta niciodată presiune externă!" Cum și-a argumentat poziția față de Ucraina: "Suntem de partea corectă"

În aceste condiții, oficialii au fost nevoiți să ia măsuri drastice pentru siguranța cetățenilor. În unele orașe deja a fost instituită carantina, iar toți cetățenii așteaptă acum să participe la testarea în masă.