Armata Română recrutează civili. Câți bani poți primi pe lună ca rezervist

Se caută rezerviști. Ce sumă poți primi lunar.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


Ministerul Apărării recrutează civili, care să se alăture în caz de nevoie, iar doritorii se pot înscrie până în 27 septembrie. Candidaţii trebuie să treacă de o testare psihologică, câteva probe sportive, precu, şi o evaluare medicală până la ocuparea postului, iar dacă sunt acceptați, pot primi o sumă importantă.

Principalele criterii pentru a deveni rezervist sunt: candidatul să aibă până în 51 de ani, minimum 10 clase şi o condiţie fizică bună. La 44 de ani, o femeie vrea să calce pe urmele bunicului său, care a fost pilot în al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Fetiță violată în grup de șase bărbați! După ce și-au bătut joc de ea, au ras-o în cap și au plimbat-o prin sat

Citeste si: Ricardo de la Puterea Dragostei, mesaj de iubire trimis din SUA ”Vreau să știi că sunt cu inima alături de tine”

Citeste si: Cum reacționează un taximetrist, atunci când este rugat să ducă gratis acasă o tânără: „Nu am bani la mine”

Cei selectați, instruiți să folosească arma

A fost o pasiune pentru mine să lucrez în cadrul armatei. Ca activitate, nu e aşa solicitant acest job, o să facem doar când ne cheamă în anumite zile de instrucţie pe an. Este şi un venit în plus”, a dezvăluit o candidată în timpul probelor.

După selecție, cei care nu au făcut armata trebuie să învețe regulile de luptă în front, precum și noţiunile specifice armei alese şi să folosească armamentul. În tot acest timp, sunt plătiţi la fel ca un soldat profesionist, iar angajatorii sunt obligaţi să le dea liber când sunt chemaţi la unitate.

Ce sumă primesc rezerviștii lunar

Locotenent Colonel Adrian Florea, şef birou în cadrul centrului militar zonal Braşov: “Vor urma module de pregătire în centrele de instruire, urmând ca după aceea să semneze contracte cu Ministerul Apărării Naţionale”.

Nelu Rugină, candidat: ″Întotdeauna mi-a plăcut instituţia, am respectat uniforma, mi-au plăcut regulile. Anual se fac chemări pentru instrucţie pe o perioadă de până la 15 zile”.

În restul timpului, rezerviştii voluntari îşi văd de viaţa lor. Chiar şi atunci când sunt acasă, primesc 10% din soldă. La soldaţi, suma este de aproximativ 200 de lei pe lună.

În acest an, ministerul Apărării cauta aproximativ 1500 de rezervişti.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate