Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie

Autoritățile din Austria au emis noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii români. Ministerul român de Externe a anunțat că românii vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie
Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie


In articol:

Ministerul Afacerilor de Interne a anunțat că autoritățile din Austria au decis diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore şi reducerea perioadei de izolare de la 14 zile la 10 zile.

Măsura intră în vigoare începând de luni, 27 iulie 2020, și va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare, redusă la 10

Conform noilor prevederi, accesul cetăţenilor români şi ai statelor membre UE provenind din România cu destinaţia Republica Austria este permis dacă deţin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Citeste si: PRIMA FOTOGRAFIE cu Bogdan Mocanu după accidentul în care s-a lovit la cap! Cum arată fostul concurent Puterea dragostei

Citeste si: România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său

Citeste si: Tragedie: o mamă își plânge băiețelul de doar 8 ani care a murit, lovit de o mașină care făcea curse ilegale

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

În lipsa acestuia, persoanele respective şi cei cu care locuiesc împreună sunt obligaţi să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locaţie adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul român nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. 

Zborurile rămân suspendate

MAE reaminteşte că zborurile către şi din România rămân în continuare suspendate.

Ministerul Afacerilor Externe mai adaugă că va continua dialogul cu autorităţile austriece şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea austriacă.

Tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire, pentru cetățenii care vin din România și care merg spre destinații din alte state.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Andra Volos, prima reacție după ce Bogdan Mocanu a suferit un accident teribil! Cei doi s-au certat toată ziua în mediul online: "Fără cuvinte..."

Daniela Crudu și... Jador?! Un video a dat peste cap internetul

România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său

Bogdan Mocanu, prima declarație după accidentul din Mamaia! "M-am lovit la cap" | EXCLUSIV

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies