România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său

Numărul uriaș de cazuri noi de coronavirus raportat în România, în ultimele zile, a pus țara noastră pe lista neagră a multor state membre europene. Autoritățile cipriote au anunțat că au modificat condițiile de intrare în țară pentru turiștii români.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său
România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său


In articol:

Ministerul român de Externe a anunțat, sâmbătă seara, că România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru.

Cum pot intra în Cipru cetățenii români

Astfel că, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetățenilor care vin din statele incluse în categoria C, după cum urmează:

Cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală în Cipru pot intra cu condiția prezentării documentelor care atestă rezidența, a autorizației de călătorie obținute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasării și testului molecular RT-PCR negativ pentru infecția cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie în România, într-un laborator acreditat, fie în aeroport, la sosire.

Citeste si: PRIMA FOTOGRAFIE cu Bogdan Mocanu după accidentul în care s-a lovit la cap! Cum arată fostul concurent Puterea dragostei

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Legătura neștiută între Adrian Minune și Tudor Gheorghe! Cum a ajuns manelistul să fie descoperit datorită marelui artist

Citeste si: Interviu EXCLUSIV cu presupusa iubită a lui Raducu Mazăre! Ce spune despre fiul fostului primar al Constanței și despre sarcină

Alte categorii de persoane (posesori de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oameni de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivi care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, specialiști cu contracte de muncă, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu condiția obținerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile, însoțite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: [email protected]. Pe lângă permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentată autorizația de călătorie obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore înaintea deplasării și un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19. Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar în România cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru și atestat printr-un certificat redactat în limba engleză.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile cipriote, necompletarea autorizației de călătorie pe portalul www.cyprusflightpass.gov.cy poate conduce la blocarea îmbarcării sau, la aterizarea în Cipru, la o amendă de 300 de euro. 

De asemenea, toate persoanele care sosesc în Republica Cipru din state incluse la categoria C trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nicosia: 00357 22495333, 00357 22517333, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al ambasadei: 00357 97812277.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Răspunsul incredibil dat de George Burcea atunci când a fost întrebat de ce s-a despărțit de Andreea Bălan: „Pentru tine...de ce nu recunoști?”

Doliu în lumea radioului românesc. A murit o mare vedetă. Nimic nu prevestea o astfel de tragedie

Fostul soț al Mariei Constantin se relansează în muzică alături de întreaga familie

Simona Halep, împinsă de ANAF să renunțe la România! Propunerea lui Darren Cahill și adevărata miză a războiului dintre sportivă și Fisc

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies