Avertismentul dur al unui medic: „Nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală”. Ce soluție recomandă Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, trage un semnal de alarmă și le transmite părinților și profesorilor că debutul anului școlar va fi dificil.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Recomandarea medicului Virgil Musta în privința școlii
Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase, Spitalul Victor Babeș din Timișoara


In articol:

Doctorul Virgil Musta a postat un mesaj pe Facebook în care vorbește despre reluarea cursurilor și despre riscurile care pot să apară, potrivit Mediafax.

Specialistul spune că nu vor exista „zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la școală și recomandă respectarea la sânge a protocoalelor.

Este bine să înțelegem încă de pe acum că nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală, așa cum de fapt, nici înainte de această pandemie, nimeni nu putea garanta faptul că prin prezența la școală copiii nu se puteau îmbolnăvi de alte boli transmisibile (mai ușoare sau mai severe) sau că nu ar putea transmite apoi astfel de boli celor din familie”, a scris Virgil Musta.

Apel la responsabilitate

Medicul timișorean susține că singura soluție pentru reducerea riscurilor de infectare este respectarea strictă a măsurilor de protecție recomandate de autorități.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Eu cred că este o situație neobișnuită, dificilă, dar care poate fi depășită numai prin înțelegerea clară și asumarea rolului fiecărei părți implicate, cât și printr-o implicare și dialog constructiv permanent între aceste părți. Este vorba de fapt despre un parteneriat funcțional între aceste părți, astfel încât să nu înceapă să dea vina unii pe alții, ci să existe implicare, responsabilitate și comunicare transparentă continuă”, a mai scris acesta.

Citeste si: Experții în sănătate anunță APOCALIPSA la iarnă: „Va fi un decembrie ucigaş!” Câţi români vor muri de COVID-19 în 2020

Citeste si: Este nevoie de PLASMĂ! Mariana, o asistentă bolnavă de Covid-19 și intubată, salvată în ultimul moment: „A fost un strigăt de ajutor”

Citeste si: Fata umilită și bătută din Târgu Jiu transmite un mesaj dur agresoarelor. E prima reacție publică a victimei: „Nu sunteți bombardiere”

De ce să aleagă părinții școala online

Virgul Musta susține că părinții au un rol crucial în prevenirea răspândirii bolii. Ei trebuie să-și asume responsabilitatea de a observa permanent starea copiilor și să nu-i trimită la școală dacă au anumite simptome de coronavirus. De asemenea, doctorul le recomandă să aleagă școala online dacă membrii familiei pot fi vulnerabili în fața bolii.

„Părinții trebuie să înțeleagă corect și rațional existența unui astfel de risc și să analizeze bine situația din familie. Dacă există persoane vulnerabile în familie, fie că sunt copii, părinți sau bunici, atunci e recomandabil să se opteze pentru școala online, cel puțin pentru o perioadă. Tot părinții împreună cu profesorii au rolul de a educa permanent copiii și de a le explica corect și pe limbajul lor ce trebuie să facă, cum să se protejeze și cum să se comporte”, a scris medicul.

Părinții pot opta pentru învățământ exclusiv online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți seara, că există posibilitate ca o parte din elevi să învețe exclusiv online, dacă există motive întemeiate.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Acest tânăr de 23 de ani și-a ucis tatăl într-un mod brutal, apoi i-a incendiat trupul! Mama băiatului a descoperit întreaga tragedie după ce un gest l-a trădat!

Maddi, o copilă în vârstă de doar 5 ani, vindea zi de zi căpșuni pentru a-și îndeplini o mare dorință! Din păcate, povestea ei a devenit celebră după ce un hoț i-a furat toți...

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de miercuri, 9 septembrie - Vezi emisiunea Online

Jador a dezvăluit cum a făcut să fie atât de îndrăgit de profesori, pe timpul facultății: „Colegii mei toți știau că eu...”

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies