Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Mii de adolescenți așteată astăzi rezultatele examenului maturității. Acestea vor fi afișate de edupedu „imediat cum vor fi disponibile”.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți!
Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți!


In articol:

Astăzi adolescenții stau cu sufletul la gură pentru a afla rezultatele examenului de bacalaureat până în ora 12:00. După afișarea notelor, cei care nu sunt mulțumiți pot depune contestaţie până pe 1 iulie la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 5 iulie.

Anul acesta este o adevărată premieră la examenul de bacalaureat prin simplul fapt că notele vor fi anonimizate, fiecare candidat folosind un cod unic pentru a afla nota obținută.

Citeste si: Un cutremur în miez de noapte i-a speriat pe oameni

Calendarul afișarii rezultatelor de la Bacalaureat 2020

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00
30 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 –12:00
1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Andreea Pirui a ajuns la doctor! Ce operație și-a făcut - evz.ro

Citeste si: Ghiță de la Survivor România nu mai vorbește cu Grațiela! ”La un moment dat, relația noastră s-a răcit!”. Avem declarația care bulversează pe toată lumea! Andrei Duban este de vină?

Care sunt cele 3 criterii pe care un absolvent trebuie să le îndeplinească pentru a promova

Examenul de bacalaureat este o punte pentru foarte mulți dintre adolecenți pentru că în funcție de rezultat, își vor decide drumul în viață. Promovarea examenului vine la pachet cu o diplomă de studii și permite accesul la facultate.

Citeste si: EDU.ro Rezultate BAC 2020: Ierarhia notelor pe judeţe

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit Edupedu.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

- să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2020) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.
În plus, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidaţi, dintre care aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 31.800 candidaţi din promoţiile anterioare, informează News.ro

Anul trecut, rata de promovare a examenului de bacalaureat, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, a fost de 67,2%, iar pentru elevii din promoţia 2019, aceasta a fost 73,7%, devenind după contestaţii 75,5%. De asemenea, după contestaţii numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224.


Citește și:

Nelu Tătaru, declarații de ultimă oră! Bucureștiul va intra din nou în stare de urgență? " Se va introduce carantina"

Drama neștiută a lui Clotilde Armand! Primarului Sectorului 1 i-au murit doi copii!

Profesorii care refuză să predea online pot rămâne fără serviciu

Bilanț COVID! Încă o zi cu peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus. Crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă

 VIDEO Probleme mari pentru Magistrala 5 de metrou proaspăt inaugurată. La stația Eroilor 2 curge apă din tavan. Reacția premierului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies