Blue Monday 20 ianuarie: Cea mai deprimantă zi din an

Blue Monday este azi, pe 20 ianuarie, fiind considerată cea mai deprimantă zi din an

Distribuie pe:

Blue Monday: cea mai deprimantă zi din an


In articol:

Blue Monday se referă la sentimentul de deprimare pe care oamenii îl pot simți în ziua de 20 ianuarie.

Profesorul Cliff Arnall a făcut cercetări și a stabilit o formulă matematică pentru stabilirea zilei în care este posibil ca oamenii să se simtă mai deprimați decât de obicei.

Factorii pe baza cărora a fost dedusă formula matematică sunt multipli: sfârșitul sărbătorilor, datoriile acumulate, vremea neplacută, luminozitatea scazută, nereușitele anului trecut și planurile pentru viitor.

Citeste si: Dan Andrei Aldea renunțase la cetăţenia română: “Nu-şi doreşte să mai aibă absolut nimic de-a face cu neamul său” Vezi motivul pentru care artistul decedat a fost scârbit de România!

Citeste si: Ce spun experții FBI despre Gheorghe Dincă. Criminalul din Caracal ar fi ucis din nou, dacă nu ar fi fost arestat după ce le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Citeste si: Misha și Connect-R, din nou împreună! „Tu știi că te aștept chiar dacă a durut. Aș da tot ca să fie mai simpu”

Cum a luat naștere Blue Monday

Blue Monday pornește de la expresia "to feel blue" (a te simți trist), și datează din anul 2005.

Prima oara, compania de turism Sky Travel a lansat o campanie în care a apărut termenul de Blue Monday. Această campanie promova avantajele călătoriilor din luna ianuarie.

Ideea a fost mai apoi preluată de o firmă producătoare de înghețată. La rândul ei, firma a lansat o campanie publicitară, însă a schimbat sensul expresiei, ca fiind cea mai fericită zi a anului.

Când va fi cea mai fericită zi din 2020

Conform aceluiași calcul al psihologului de la Universitatea din Cardiff, ziua în care oamenii vor fi cei mai fericiți o să fie pe 19 iunie 2020, a treia vineri din luna respectivă.

Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care se simt deprimați astăzi, pot sta lângă fereastră sau să iasă la o plimbare, să practice sporturi specifice iernii sau să facă exerciții fizice.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate