BOR construiește o biserică specială în Dubai. Ce evenimente se vor putea desfășura în lăcașul de cult

Biserica Ortodoxă Română construiește un lăcaș de cult special la Dubai. Multe evenimente deosebite se vor putea desfășura în interiorul acestuia.

Autor: Alis Pop

In articol:

Parohia Ortodoxă Română din Dubai a dat startul proiectului denumit „Centrul Românesc Ortodox Social Sportiv” (CROSS), după ce în vara anului trecut Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat înființarea acestei parohii pentru românii care trăiesc în Orientul Mijlociu.

Noua biserică, reprezentată în Emiratele Arabe Unite de Parohia românească din Dubai, va fi una de grandioasă, lucrările vor fi de amploare, având în interior și un centru sportiv, dar și locuri special

amenajate pentru organizarea de evenimente și activități pentru românii de toate vârstele, în scopul cultivării identității românești și păstrării tradiției și a neamului. Totodată, ridicarea Centrului Românesc Ortodox Social Sportiv are ca scop și dorința de a arăta, peste ani, prezența spiritului și a tradițiilor românești în cel mai cosmopolit oraș al lumii. 

Citeste si: EXCLUSIV! Mii de botezuri ale unui preot catolic au fost invalidate din cauză că a greșit slujbele. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice din România: „Tainele trebuie respectate.”

BOR construiește o biserică specială în Dubai

CROSS

[Sursa foto: ziarullumina]

BOR construiește o biserică specială în Dubai

-  ”Activități comune tuturor membrilor: Ziua Națională a României, zile naționale dedicate culturii, drapelului, imnului sau diferitelor personalități, serbarea de Crăciun, excursii și pelerinaje.

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

- Activități dedicate tinerilor: activități și competiții sportive, cursuri de antreprenoriat, cursuri de limba română, geografie și istorie românească, concursuri de creație, vizite și participări la evenimente de cultură și artă.

- Activități dedicate adulților: seri duhovnicești, organizarea Hramurilor bisericii, Ziua mamei/femeii, evenimente de petrecere românească.

- Activități dedicate vârstnicilor: ziua bunicilor, seri de cateheză, proiecții de filme religioase”, se arată în Ziarul Lumina. 

Proiectul va fi ridicat, în special, pentru românii care muncesc pe tărâmul miliardarilor, aproximativ 10.000 la număr, însă traiul lor continuă să fie unul modest, confruntându-se astfel cu tot felul de probleme și dorind prin acest lăcaș ca aceștia să rămână, deși dezdrădăcinați de țară, uniți peste hotare. 

Construcția Centrului Românesc Social Sportiv din Dubai, așa cum este denumit noul centru bisericesc, va fi planificată în patru etape, fiind una de amploare, iar durata doar a primelor două va fi de 36 de luni.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox MARTIE 2022. Cele mai importante sărbători ale lunii martie

Astfel, în prima fază se va construi biserica și aripa de vest, 3.000 mp, în a doua etapă se vor construi terenul sportiv și parcarea (1.000 mp), a treia etapă este cea de construiere a aripii de nord, circa, 750 mp, iar în etapa a patra se va ridica aripa de sud, aproximativ 750 mp.

Complex parohial din Dubai va fi construit după stilul architectural românesc și va semăna cu Mănăstirile Cozia, Polovragi  sau Hurezi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Patriarhul Daniel împlinește astăzi 70 de ani! Preafericitul Părinte va fi decorat de Klaus Iohannis

Care este salariul unui preot în România în 2021? Indemnizații de demnitari la vârful Bisericii Ortodoxe: Patriarhul câștigă cât Președintele Senatului, un arhiepiscop, cât un...

Patriarhul Daniel, luat la bani mărunți de Marian Godină: „Păcat de cei care au murit în '89, fără să știe că moaștele făcuseră deja cărțile”

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies